Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Kazah Jótékonysági Alapítvány kitüntetettje Fazekas Sándor miniszter

Kazah Jótékonysági Alapítvány

A magyar-kazah kapcsolatok és a kun-kipcsák hagyományok őrzésében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként kitüntetést vett át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Szapár Iszákovtól, a Kazah Jótékonysági Alapítvány elnökétől Kazahsztán budapesti nagykövetségén.

Kazah Jótékonysági Alapítvány kitüntetést adományozott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, a kazah-magyar és a kun-kipcsák hagyományok és kapcsolatok területén végzett munkája elismeréseként a Kazah Kánság alapításának 550. évfordulója alkalmából.

Kitüntetést vehetett át Horváth László tiszteletbeli kazah konzul, dr. Mándoki István és Györfi Sándor karcagi szobrászművész.

A kitüntetések átadásán részt vett Galimzsan Amirov ügyvivő a Kazah Köztársaság Nagykövetsége részéről.

Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott még Gál András, a Barsz Magyar-Kazah Alapítvány elnöke.

A magyar kormány jelen lévő két minisztere az Expo zászló aláírásával megerősítették, hogy Magyarország részt vesz 2017-ben, Kazah fővárosban megrendezésre kerülő világkiállításon.

Kazahsztán Magyarország stratégiai partnere. A két ország közötti legfontosabb együttműködési területek a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, a gyógyszer- és egészségipar, a gépjárműgyártás magyar technológiai exportja, illetve a turizmus – emelte ki köszöntő beszédében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.