Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Budapestinfó – Tarlós István, főpolgármester – 2015. december-11

Budapestinfó – Tarlós István

December 21-én a miniszterelnök és a főpolgármester „hosszú egyeztetés” -re készül – jelentette be a december 11-i sajtótájékoztatóján, a Budapestinfón Tarlós István főpolgármester.

Nemcsak a BKV hosszú távú finanszírozásáról, hanem minden, Budapest előtt álló feladatról szó fog esni, mint a konténer rendelés többek között. Mint mondta a főpolgármester, eddig a hasonló találkozások alkalmával, mindig sikerült közös nevezőre jutni a Kormánynak és a Fővárosnak, mivel közös az érdekünk!

A tájékoztatón szóba került az olimpiai népszavazás, a Lánchíd forgalmi rendje, a dugódíj, a déli Klotild-palota eladása, a Balázs Mór-terv felülvizsgálata, a kerékpáros fejlesztések elveinek újragondolása, illetve a futóversenyek korlátozásának kérdései.

A Krónika munkatársa arról kérdezett, hogy sikeresen befejeződött, időarányosan minden fővárosi nagyberuházás, teljesültek a határidők, különösen azok melyekben Európai Uniós támogatások is voltak. Örülünk, hogy pozitív választ kaptunk, a főváros egyetlen fillér EU támogatást sem vesztett el 2016-ban.

Szöveg: Szabados Julianna.
Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.