Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Colleen Bell, nagykövet a Dunai Regatta 2015 ünnepélyes megnyitóján

Az Antall József Tudásközpont támogatásával 2015. április 25-én, harmadszor rendezték meg a Dunai Regatta versenyt, melyet Collen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete nyitott meg. Köszöntőt mondott dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár és Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes. Házigazda: Gundel Takács Gábor.


A mezőny a Vigadó elől indult és a Műegyetem Központi épületénél ért célba. Idén, a főváros kilenc egyeteme a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Testnevelési Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola is. Másrészt három vidéki egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem versenyzőin kívül két amerikai egyetemista csapat, a Harvard University és a Princeton University nyolcas evezősei is részt vettek a Dunai Regattán.

A zenei programban fellépett Radics Gigi. A Regatta legszebb lánya díjat Kármán Dalma adta át Popon Anikó Dorinának.

A Dunai Regatta 2015 evezős versenyt az amerikai Harvard Egyetem nyolcfős csapata nyerte meg. A győri Széchenyi István Egyetem együttese a nyolcasok versenyében második lett, a harmadik az amerikai Princeton csapata a Corvinus Egyetem negyedikként végzett.

A sárkányhajósoknál a győztes a győri Széchenyi István Egyetem csapata lett. A második a Műszaki Egyetem és a harmadik a Testnevelési Egyetem együttese.

A jó hangulatról az egyetemek pomponlányai és a Sound of the University tehetségkutató verseny zenekarai gondoskodtak. Több tízezer szurkoló, extrém sportok, zenei programok, óriási buli hangulat, csodálatos idő.

Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.