Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Tasnádi László, BM államtitkár köszöntötte a Szlovéniából hazatért magyar rendőröket

Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára és Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka köszöntötték a Szlovéniában szolgálatot teljesítő magyar kontingens tagjait, a hazaérkezésük alkalmából rendezett ünnepségen, 2016. január 31-én a Készenléti Rendőrség központjában.

Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára és Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka köszöntötték a Szlovéniában szolgálatot teljesítő második magyar kontingens tagjait, a hazaérkezésük alkalmából rendezett ünnepségen, 2016. január 31-én a Készenléti Rendőrség központjában.

A magyar rendőrök öregbítették az ország, a Belügyminisztérium és a rendőrség hírnevét is, ezért a kormány büszke rájuk. A rendőrök közmegelégedésre végezték feladatukat Szlovéniában.

A migráció globális probléma, amelyre az Európai Unió (EU) “tesze-tosza” hozzáállása miatt nem született közös megoldás, ezért lokális együttműködésben kellett tenni ellene, és ennek egyik jó példája a magyar rendőrök szlovéniai tevékenysége.

A magyar kormány először ismerte fel a problémát és tett lépéseket a magyar emberek védelmében. Magyarország nem tett mást, mint betartotta és betartatta az EU bevándorlási szabályait, és ezért “nem minden esetben kapott elismerést. Jó döntés volt, mert a nemzetállamok, amelyek tapasztalták a helyzetből adódó problémákat, önállóan tesznek lépéseket, azon az úton, amelyre Magyarország egy éve indult el.

A migrációs helyzet a közeljövőben csak bonyolódik, mert a nemzetállamok felismerték, hogy ki kell utasítani azokat, akik nem igazi menekültek, nem tudni, hogy honnan jöttek, milyen céllal, ezért megkezdődik a visszaáramlás, és a migrációs áradat” tavasszal is folytatódni fog.

A magyar rendőrök segítettek őrizni szlovén kollégáiknak, a szlovén és egyben a Shengeni határokat. Az 52 rendőr november 9-től január 31-ig teljesítettek szolgálatot a szomszédos országban. A magyar rendőrök szlovén irányítás alatt dolgoztak – tudtuk meg Papp Károly rendőr altábornagytól, országos rendőrfőkapitánytól 2015. december 28-án, a búcsúztatásuk alkalmából. Befogadó állomásokon teljesítettek szolgálatot, közreműködtek a zöldhatár őrizetében, a migránsok mozgásának irányításával, mélységi ellenőrzésben és a közrendvédelmi feladatok ellátásában.

Mint emlékezhetünk rá Szlovénia október végén kért segítséget a rendőri feladatok ellátására, erre Magyarország az elsők között válaszolt. Csak nemzetközi összefogással lehet sikeresen megoldani az Európába irányuló népvándorlás problémáját – mondta el Pintér Sándor a belügyminiszter, amikor köszöntötte a szlovén uniós külső határok védelmére küldött magyar rendőröket, akik 10 gépjárművel indultak Szlovéniába, Mariborba, illetve Muraszombatra.

A miniszter fontosnak nevezte a nemzetközi összefogás fontosságát kiemelni, hiszen mi magyarok is örömmel fogadtuk a három visegrádi társország – Szlovákia, Csehország és Lengyelország – támogatását, amelynek keretében cseh és szlovák rendőrök, valamint lengyel határőrök érkeztek Magyarországra. Magyarország ezért is ajánlotta fel soron kívül, az elsők között segítségét Szlovéniának.

A magyar rendőrök a szlovén határok védelmével Magyarországot és Európát is védték. Köszönjük!

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.