Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

A ZARÁNDOK

A ZARÁNDOK egy lenyűgöző történet a mítosz mögött rejlő emberről. Személyes, hiteles és autentikus életrajzi film, a világ legelismertebb írójáról, aki munkásságával és életével emberek millióinak adott erőt és inspirációt.

2ZarandokplakatAz Alkimista íróját mindenki ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy műveinek fő inspirációs forrása a saját élete, ami pedig izgalmasabb, fordulatosabb és meglepőbb, mint amilyet az írói képzelet létre tud hozni. A fiatal Paulo Rock and Roll történelmet írt Brazíliában, megszökött az őrület karmaiból, flörtölt a halállal, spirituális mélységekbe merült. Szenvedett és mosolygott a szeretetért és soha nem adta fel legnagyobb álmát, hogy író lehessen.

A film története: A már híres író a jelenben egy a számára szervezett ünnepségre utazik. Eltéved és pontosan a korábbi zarándoklata helyszínén találja magát, ahol mintegy metaforikus időutazás által újraéli a múltat, a saját történetét. Ahogyan a könyvében írja: “E zarándoklat nemcsak térbeli, hanem időbeli utazás is.”

Az út a fontos, nem a megérkezés. Paulo Coelho 1986-ban indult útnak Santiago de Compostelába. Zarándoklata gyökeresen megváltoztatta az életét.

A brazil származású író serdülőkora óta naplót vezet, hangfelvételeket készít élményeiről, gondolatairól, ami az évek során tetemes anyaggá gyarapodott. Coelho volt hippi, újságíró, rock sztár, színész, drámaíró, színházigazgató és televíziós programok rendezője is. Majd ez a forgószélszerű életmód véget ért az El Camino-n, a Santiago de Compostela-ba vezető zarándoklattal. Később erről az élményéről számolt be “A zarándoklat” című, 1987-ben megjelent első könyvében. Következő évben második könyve “Az alkimista” meghozta számára a világhírt. Azóta számos rangos nemzetközi díjat nyert és 2002 óta a nagy presztízsű Brazil Irodalmi Akadémia tagja.

Paulo Coelho minden idők legolvasottabb szerzője. “Könyvei döntő hatással voltak emberek millióinak életére.” (The New York Times) A ZARÁNDOK – Paolo Coelho legjobb története – hamarosan látható a mozikban.

Színes, szinkronizált brazil, spanyol zenés, életrajzi film, 112 percben. Rendező: Daniel Augusto. Szereplők: Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabíula Nascimento, Enrique Díaz, Paz Vega. Forgalmazó: Anjou Lafayette Film Distribution.

Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.