Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Kastélyszálloda Fórum

Kastélyszálloda Fórum – Szerencsés Györgyi – Graefl Major


A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége szervezésében második alkalommal került megrendezésre április 14-én a “Kastélyszálloda Fórum” szakmai nap a budapesti St. George Hotelben.

3GDSzN

A rendezvény legfőbb célja, hogy képet adjon a jelenlegi “kastély-helyzetről” Magyarországon. Tulajdonosok és szakemberek mondták el tapasztalataikat a magántőke bevonásáról, a nyereséges üzemeltetés titkairól, a szállodaipar aktuális helyzetéről, tervezett és meghozott kormányzati intézkedésekről, és azok hatásairól.

Gulyás Eszter a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke köszöntője után előadást tartott “Szövetségesek vagy versenytársak” témában. A nap folyamán előadást hallhattunk a Gyulai Almásy-Kastély ügyvezető igazgatójától Dombi Ildikótól – Tradíció, értékőrzés, modern kori kihívások – Avagy a kastélyok a kultúra központjai ma is. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. PR-managerétől Krámlik Attilától – Herend a kastélyban – Kulturális szerepvállalás, tradíció és innováció. Szerencsés Györgyitől a Graefl Major Kétútköz tulajdonosától – Egy élhető világ 100 éves falak között és Bio gazdaság, frissen fejt tej. Gönczi Tibortól a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatójától – Nemzeti örökségünk hasznosítása – A Gödöllői Királyi kastély megújulása. Dr. Niklai Ákostól a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnökétől – A szállodaipar aktuális helyzete, tervezett és meghozott kormányzati intézkedések, és azok hatásai címmel.

A program kerekasztal beszélgetéssel folytatódott szakmai képzésekről, továbbképzésekről, melynek résztvevői voltak: Dr. Niklai Ákos, elnök – Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Dr. Grotte Judit, docens, Nemzetközi Szállodamenedzsment specializáció vezető – Budapesti Metropolitan Egyetem. Dr. Sándor Dénes, Intézeti tanszékvezető-helyettes – főiskolai docens – Budapesti Gazdasági Egyetem. Pintér Katalin, igazgató – Gerbeaud Ház. Horváth Csilla, tulajdonos – Apponyi Kiskastély natur minihotel.

Bemutatásra került a “Kastélyszállodák Nyitott Hétvégéje” is, amelynek célja, hogy széles körben megismertessék a látogatókkal, milyen kincseket rejtenek eme különleges szálláshelyek. Erre az alkalomra a szövetség tagjai speciális akcióval készültek. Naponta két alkalommal ingyenes házbemutatót tartanak, s a látogatókat welcome drinkkel várják. Több helyszínen alkalmi kastélymenüt és éttermi kedvezményt is kínálnak. Opcionálisan kulturális, gyermek-, kézműves- és gasztoprogramok is lesznek a kastélyokban a rendezvény ideje alatt.

Az alábbi tagszállodák nyitottak a látogatóknak: Apponyi Kiskastély – Medina, Batthyány Kastélyszálló**** – Zalacsány, Forgách Kastély – Mándok, Graefl Kastély – Misefa Kastélyszálló – Misefa, Prónay-kastély – Alsópetény, St. George Hotel***** – Budapest, Széll Kálmán Kastélyszálló – Rátót, Szidónia Kastélyszálloda – Röjtökmuzsaj, Hotel Vécsecity**** – Hernádvécse.

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.