Search
csütörtök 18 április 2024
  • :
  • :

Divatbemutató – Mészáros Judit

Divatbemutató a Sajtóházban

A divaté volt a főszerep a MÚOSZ május 6-i rendezvényén, melyet Komlósi Gábor a MÚOSZ elnöke nyitott meg, majd azt követően bemutatta a Magyar Divat Szövetséget Kovalikné Vámos Magda elnök.


1MMeszjoA Magyar Divat Szövetség 2003-ban alakult meg, melynek tevékenysége a szakmák közötti divatkoordinációra, információ nyújtásra, tanácsadásra, és a fiatalok bemutatására épül. Az első Divatolimpia megrendezése bebizonyította, hogy szükség van arra, hogy a fiatalok megmérettethessék magukat. A 2. és a 3. Divatolimpiát már a Művészetek Palotájában rendezték meg, melyre mindkét esetben közel száz pályázat érkezett. A Divatszövetség a hazai gyártóknak a nemzetközi piacra való kijutását is segíti, így kollektív magyar standdal jelentek meg a milánói Modaprima, és a brnoi Sty+Kabo szakvásárokon, illetve a Kijevi Magyar Napokon. A düsseldorfi CPD divat szakvásáron 2006-ban két fiatal első díjas tervező a Divatszövetség képviseletében – Bicsérdi Ágnes és Kontur Réka – már önálló standon mutatkozhatott be – mondta az elnökasszony. Majd felhívta a figyelmünket, hogy a 2006-bana divattervezői verseny döntőbe jutott kreációiról Benkő Sándor fotográfus készített művészi fotókat, amelyeket most megtekinthettünk a rendezvényen.

A divat megújuló képessége határtalan – gondoltam magamban, míg néztem a “Divatolimpia” divattervező versenye legsikeresebb kollekcióiból felvonuló manökeneket. A divat első számú parancsa, hogy jól érezzük magunkat a felvett ruhában, mert nincs annál stílustalanabb, mint aki bizonytalannak érzi magát benne. A jó érzés ismérve pedig a mosoly, és örömmel konstantáltam, hogy a manökenek arcán mosoly van! Ezen a napon a közönség Mészáros Judit divattervezőnek a legújabb kollekcióiban, Sellei Gabi, Varga Gyöngyi … ruháiban, és Iványi Andrea bőrdíszműves, Kontur Réka iparművész kollekcióiban gyönyörködhetett.

Másnap május 7-én folytatódott a rendezvény Zsigmond Márta Díj átadásával, amelyet a MUOSZ elnöke Komlósi Gábor adott át. Majd követte: Ez a divat – Ecker Szilvi divatbemutatója, Takács Zsuzsa iparművész bemutatója, Pásztor Anna kreatőr bőrkollekciójának bemutatója. Pirityi Éva szín- és stílustanácsadó smink bemutatót tartott, de a Haj-show sem maradt ki, Krizsán Győző ezüstkoszorús hajmester frizura kreációit nézhettük meg. Tovább színesítette a rendezvényt a WWM Stúdió Rajziskola növendékeinek munkái.

Május 8-án is sok érdekes program volt: Baba-mama klub – az Anita Hungária és Takács Zsuzsa koprodukciós bemutatója. Mi van a ruha alatt – dr. Tóth Lászlóné, az Anita Hungária Kft. fürdőruha és fehérnemű bemutatója. Kortalan divat – Oszter Márta Martha May kollekciójának bemutatója. Kalap show és ékszer bemutató – Várhegyi Éva – Kalaptervező és szalontulajdonos, Kragulj Antónia iparművész ( Bécs) különleges ékszereinek bemutatója. Régi korok romantikája – Mészáros Judit divattervező legújabb kollekciójának bemutatója.

A három napos rendezvényen a zene is megszólalt, Veress Ábel – Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Gyakorló Gimnáziuma 2. évfolyamos tanulója – Bartók- és Chopin-műveket adott elő. Az emeleti nagyteremben pedig kiállítások és folyamatos tanácsadások voltak. Úgy tűnik, nem csak a divat tud megújulni, hanem a MUOSZ is. Köszönjük ezt a három szép és mozgalmas napot!

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.