Search
szombat 20 április 2024
  • :
  • :

Dr. Kálmán János

Dr. Kálmán János – 30 éves évfordulós jubileumi találkozó


1KalmanFace1Kálmán János 1986. május 29-én alakította meg a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karának néhány munkatársával első cégét, az általuk kidolgozott eljárások ipari megvalósítására, hasznosítására.

30 év elteltével Kálmán János meghívta cégcsoportjának a Palota Környezetvédelmi Kft., HCM 1890, Farkas-Transz, Szirtisas Zrt., Bubiv Palota Bútorgyár, Tiszta forrás, Zöld Zóna … meghatározó személyiségeit, munkatársaikkal együtt, a velük együttműködőkkel és a barátait, hogy együtt visszatekintsenek honnan indultak, hol tartanak most és hová szeretnének eljutni.

Szólt a házigazda a hazai és a nemzetközi cégeikről is rövid köszöntőjében, melyből néhány percet rögzítettünk.

Felelevenítette a tulajdonos a húsz éve tartó pereskedés történetét is a Magyar Cement és a svájci Holcim társaság között, melyet minden hazai és nemzetközi bíróságon 2014-re megnyertek. A jogerős bírósági döntés ellenére a Holcim még mindig nem fizette ki a 100 milliárd forint feletti összeget, melyet megítéltek.

És sajnos még nem indulhatott újra Hejőcsabán a cementgyártás, amely 300 embernek adna munkát és végre magyar cementtel dolgozhatna a hazai építőipar.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.