Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Széll Kálmán tér átadás

Széll Kálmán tér átadása: Tarlós István, főpolgármester, 2016. június 17. 


3SzellTarlós István főpolgármester 2016. június 17-én, 13.30-kor hivatalosan átadta a Széll Kálmán teret és a fonódó villamos hálózatot, amely a főváros három kerületének találkozó pontján fekszik: II. kerület, XII. kerület, XI. kerület.

Az átadó ünnepségen Tarlós István főpolgármester óriási média érdeklődés mellett mondott köszöntőt. Buda legforgalmasabb csomópontjának felújítását már 1 hónapja befejezték. Az átadással megvárták a kisebb hibák kijavítását. A beruházás 5,3 milliárd forint fővárosi, kormányzati és uniós forrásból, 400 nap alatt készült el.

Jelentősen nőtt a zöldfelületek aránya: 182 fát telepítettek a térre és több mint 700 négyzetméternyi füvesített terület alakítottak ki.

A főpolgármester köszönetét fejezte ki a három kerület polgármesterének: dr. Láng Zsoltnak, Dr. Nagy Gábor Tamásnak, Pokorni Zoltánnak, a három érintett kerület és Budapest lakóinak a türelméért …

Az átadó ünnepégen részt vett dr. Fónagy János, parlamenti államtitkár, Jenőfi György gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Szalay-Bobrovniczky Alexandra és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettesek, vezérigazgatók …

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.