Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

69. Kormányinfó

69. Kormányinfó

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő …


20lazarkovacsLázár János, miniszter szerint jobb világ vár Magyarországra az Egyesült Államok új elnökének, Donald Trumpnak a megválasztásával. Magyarországnak voltak eddig vitái az Egyesült Államokkal, de nem annak népével, hanem az amerikai Demokrata Párt egyes képviselőivel, ami abból adódott, hogy a Fidesz és a nemzeti oldal nem értett egyet velük, milyen értékek mentén szervezze újjá az országot 2010 után és a magyar kormány bevándorlás ellenes politikáját is számos kritika érte. Az új Trump elnökséget új kezdetnek tekinti Magyarország, és az reményekkel teli lehet a világ számára is!

A miniszterelnök Theresa May brit kormányfővel tárgyalt Londonban. Az egyik fő téma volt, hogyan lehet megvédeni a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok érdekeit. Ere a kölcsönösség alapján van lehetőség, jó hangulatúnak nevezte a két miniszterelnök megbeszélését.

Az EU december közepén tárgyal a bevándorlás kérdéséről, ezen megvitatják a szlovák javaslatot is, amely alapvetően arról szól, hogy a menekülteket nem kell beengedni, hanem az Európai Unió határain kívül kell megoldani a problémát. A külső határok védelme a legfontosabb. Nem csak a V4-országok pesszimisták a EU-török megállapodással kapcsolatban, s még ha működik is, nem pótolja az EU határainak védelmét. A német Belügyminisztérium javaslata is fontos, mely szerint a tengeren érkezőket ne engedjék be Európába, hanem fordítsák vissza őket.

Az Alaptörvény módosítása nem belpolitikai, hanem nemzeti, sőt európai ügy. Magyarország csatába száll a bevándorláspárti politika megakadályozása érdekében, még akkor is, ha eggyel kevesebb eszköze van, mivel a parlament nem szavazta meg a törvénymódosítást. Az ellenzéki pártok saját, pitiáner érdekeiket nézték.

Újságírói kérdésre válaszolva Lázár János elmondta nem próbálkoznak ismét az alaptörvény-módosítással. Szűklátókörűek, felelőtlenek akik nem szavazták meg az Alaptörvény módosítást. Ha mégis lesz bevándorlás Magyarországra, akkor gazdasági visszaesés lesz, romlani fognak az emberek életkörülményei és a biztonság is.

7lazar2017-re jelentős és határozott béremelést ígér a kormány, amellett, hogy fontosnak tartja a beruházások támogatását is. Pénteken kezdődnek tárgyalások a munkaadókkal és munkavállalókkal. 30-40 százalékkal is emelkedhetnek a reálbérek Magyarországon – erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt.

Megtudtuk, még az idén – 2016. december 31-ig – kivezetik a letelepedési kötvényt.

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.