Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

SPAR Szupermarket

SPAR Szupermarket megújulás a X. kerületben – Heiszler Gabriella 


Az idén 25 esztendős SPAR Magyarország alapítása óta már több mint egymilliárd eurót fordított beruházásokra a hazai piacon.

A SPAR Hálózatához jelenleg 345 szupermarket, 32 INTERSPAR és 108 SPAR Partner franchise üzlet tartozik. Az expanzió a jövőben is folytatódik: az új üzletek megnyitása mellett a meglévő áruházak korszerűsítése kiemelt cél a vállalat fejlesztéspolitikájában.

Ebben az évben a SPAR összesen több mint 23 milliárd forintot fordít a kereskedelmi hálózatának modernizálására: a vásárlói igényekhez alkalmazkodva 2016-ban összesen 26 üzlet felújítása valósul meg országszerte.

1sparszalagjoMa ott jártunk, ahol a vásárló a Király! Átadták Budapesten a Kerepesi út 73. szám alatti SPAR szupermarket, amely több mint 750 millió forintból újult meg. Ez a környékbeli vásárlók kedvelt üzlete, jelentős vásárlóerő öleli körül, ezért döntöttek úgy, hogy 21. századi megjelenést és magas minőségű kiszolgálást telepítenek az üzletbe. A teljes felújítás során nemcsak a belső teret és a berendezéseket modernizálták, hanem a műszaki berendezéseket is energiatakarékosra cserélték. Az üzlet vezetője Bozsányi Miklós.

1delboA megnyitó ünnepséget Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs igazgatója vezette. Az eseményen beszédet mondott Heiszler Gabriella a SPAR Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Tobias Wasmuht, a SPAR International managing directora, Delbó Lajos a SPAR Magyarország Kft. értékesítési vezetője és Burány Sándor Budapest X. kerületi országgyűlési képviselője.

A modernizálás során az 1 760 négyzetméteres üzlet eladótere teljes egészében megújult: a legfrissebb arculat alapján készült el a korábbinál jobb helykihasználású belső tér. A vásárlókat új csemegepult, látványpékség várja az üzletben. A bolt berendezését a SPAR új, nemzetközi szakemberek segítségével kialakított áruházmodellje szerint alakították ki: a bejárat után alacsony bútoros – ezáltal könnyen áttekinthető – pékáru és zöldség-gyümölcs részlegen át juthatnak el a vevők csemegepultig és egyedülálló módon hűtött ital részleget is kialakítottak az eladótérben.

Az üzletekben a frissáruk és a népszerű márkatermékek mellett a kiváló minőségű, kedvező árú SPAR sajátmárkás termékek, valamint a helyben sütött pékáruk is kaphatóak. Az egészségtudatos étkezés híveit önkiszolgáló salátabár várja, emellett kibővült az üzlet helyben készült saláta és szendvics kínálata is. A szupermarketben a fejlesztés révén SPAR to Go étterem várja a vendégeket, ahol helyben készített grillételeket, frissensülteket, pizzákat vásárolhatnak. A választék kialakításakor fontos szempont volt, hogy a lehető legmagasabb minőségű alapanyagokból, kiváló ár-érték aránnyal rendelkező termékek szerepeljenek a pultban.

1smuckjulijo1Részt vett az átadó ünnepségen Erwin Schmuck ügyvezető igazgató.

A fő homlokzat teljes felületén függönyfalat alakítottak ki, így nemcsak természetes fény áramlik az üzlethelyiségbe, hanem az utcáról is jól be lehet tekinteni. A fejlesztés során a boltberendezés nagy részét kicserélték. A beruházás során kiemelt figyelmet fordítottak az energiatakarékosságra is. Az eladótérbe LED világítást szereltek be, az új hűtőbútorok ajtókat kaptak és hőszivattyús komfort fűtő- és hűtőrendszert építettek be a szakemberek. A szupermarket területén ezen kívül két üzlethelyiséget is kialakítottak, ahová bérlők költöznek.

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.