Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

Richard Goode

Richard Goode zongoraestje a Zeneakadémián – „MVM Koncertek – A Zongora”-sorozat

2richardgoodejoNovember 26-án, szombaton este egy konzervatív (kissé romantikus) művész Richard Goode zongorajátékában gyönyörködhetünk a Zeneakadémia Nagytermében az „MVM Koncertek – A Zongora”-sorozat keretében. Szívből ajánlom – én is részt veszek rajta!

Goode kifejezőerejével olyan érzéseket, képeket, impressziókat jelenít meg, amelyek hol ellazítanak, néhol elgondolkodtatnak, de mindig sugárzik belőlük a mély életbölcselet. Korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják őt számon. Európai koncertkörútját Antwerpenben kezdi, majd Budapest után Madridban és Londonban folytatja.

3goodejoA New York-i születésű művész pályafutása kezdetén kamarazenészként vált ismerté. Majd barátai és kollégái, közöttük Leonard Bernstein biztatására szólistaként lépett a közönség elé. Bár Richard Goode későn kezdte szóló és zenekari fellépéseit, korunk egyik legjelentősebb zongoraművészeként tartják számon. Olyan koncerttermek visszatérő vendége, mint a bécsi Konzerthaus, a párizsi Cité de la Musique az amszterdami Concertgebouw, a londoni Barbican Center és Queen Elizabeth Hall, a New York-i Carnegie Hall.

Szombaton este – november 26-án Richard Goode zongorajátéka:
Bach: Olasz koncert, BWV 971,
Két prelúdium és fúga a Das Wohltemperierte Klavier II. kötetéből, BWV 880, 885 (F-dúr, g-moll),
Tizenöt háromszólamú invenció, BWV 787–801
Chopin: Esz-dúr noktürn, op. 55/2, c-moll noktürn, op. 48/1, Négy mazurka, op. 24, Asz-dúr ballada, op. 47,
cisz-moll noktürn, op. 27/1, E-dúr noktürn, op. 62/2, Asz-dúr „Polonéz-fantázia”, op. 61

Rendező: Jakobi Koncert Kft., Besszer Koncert Kft. Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.