Search
kedd 23 április 2024
  • :
  • :

Art&Antik Street

Art&Antique Street – Falk Miksa a Galériák utcája – Karácsonyi Happening!!!


A programot Szegál Hanna Lea mutatta be. Az esemény házigazdája a Pintér Galéria és Aukciós ház volt – köszöntötte a megjelent szakújságírókat Pintér Péter, a galéria tulajdonosa.

1artantikjo1Karácsony előtt jó alkalom nyílik a galériás negyedbe látogatni, hiszen december 9-10-én Karácsonyi Happening-re várnak mindenkit az üzletek. Ezen a két napon akár 15-20%-os kedvezménnyel vásárolhatunk szeretteinknek művészi értéket képviselő, szép tárgyakat. Jó eséllyel bukkanunk majd igazán személyre szóló, különleges ajándékra, ha pénteken vagy szombaton 10-18 óra között ellátogatunk a Falk Miksa utcába, vagyis az Art&Antique Street-re.

A kezünket forralt bor és sült gesztenye melengeti, míg a kirakatokban az ajándékdobozokat keressük, ezek jelzik ugyanis, hogy hol vár bennünket vonzó árengedmény.

A Falk Miksa utca az elmúlt évek során Budapest legfontosabb műkereskedelmi csomópontja lett. A régiségkereskedők rájöttek, ha – párizsi és római kollégáikhoz hasonlóan – ugyanabba az utcába vagy városrészbe költöznek, az segít felvirágoztatni az üzletet. Néhány év alatt a Falk Miksa utcában, a Szent István körút és a Szalay utca között több mint húsz új üzlet nyílt, mára pedig mintegy ötven kereskedő várja a vásárlókat ezen a környéken.

A boltok kialakítása egyedi: akad egészen apró üzlethelyiség, és olyan is, ahol több szinten válogathatunk a bőséges áruválasztékból. Találunk egy-egy témakörre, vagy stílusra: ékszerre, porcelánra, a keleti művészetekre, vagy éppen az art deco-ra fókuszáló boltokat, míg sok helyen a festményektől a szőnyegeken át az ezüsttárgyakig számtalan egyedi műtárgy kapható.

2artjoAukciós házként is működik az üzletek egy része, árveréseiken külföldi és hazai gyűjtők egyaránt vadásznak ritkaságokra. A kortárs művészettel foglalkozó galériák programját is érdemes figyelni, hiszen gyakran rendeznek kiállítást egy-egy művésznek, vagy művészcsoportnak.

Az esemény házigazdája a Pintér Galéria és Aukciós ház volt. A Falk utcai Galériás negyed is részt vesz a BUM elnevezésű fővárosi kezdeményezésben, melynek képviseletében Király Gabriella bevásárlóutca menedzser is részt vett az eseményen, valamint  Wohlmuth István, önkormányzati képviselő, Antal Attila és több galéria tulajdonos.

Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.