Search
kedd 23 április 2024
  • :
  • :

Csillaghegyi Strandfürdő

Megújul a Csillaghegyi Strandfürdő


Sokunk kedvence a Csillaghegyi Strandfürdő, amely Budapesten a harmadik kerületben található. Én is oda járok, szeretem a hidegvízű medencéit, a teraszosan kiképzett napozó részeit és ősfáit, amelyek otthonos hangulatot adnak, nem csak árnyékot. Bár lepusztult volt, így kopottan is megőrizte báját. Most megtudtuk, hogy megújul, amelynek éppen ideje volt. A Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda új fürdőegységének alapkövét és az időkapszulát január 26-án Tarlós István főpolgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója Szőke László tette le. A több mint hárommilliárdos beruházás megnyitása várhatóan 2018 tavaszán lesz.

1Harmanjo Tarlós István szerint az alapkőletétellel újabb jelentős állomásához érkezett a főváros fürdőfejlesztési programja, ugyanis a Csillaghegyi Strandfürdő fejlesztésnek köszönhetően Budapest egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik. A főváros és a BGYH vezetésének nem titkolt célja, hogy megőrizze és folyamatosan továbbfejlessze Budapest gyógyfürdőit és strandjait.

2AlapkojoA főváros és a BGYH most bejelentett szolgáltatásbővítő beruházásának célja kettős: a tervezett épület egyrészt a lakosság színvonalasabb kiszolgálását kívánja szolgálni a wellness részleggel, szaunavilággal, gyerekparadicsommal, valamint étteremmel, másrészt otthont nyújt a sportolók, elsősorban az utánpótlás részére.

Szőke László elmondta, a kivitelezést a Kalotherm Építőipari Zrt. végzi el. Hét szinten épül meg a fürdő, összesen hétezer négyzetméternyi fürdőterületet építenek be tizenegy medencével, amelyek egész évben látogathatóak lesznek. A strand régi három szabadtéri medencéje is megmarad, amelynek szívből örülünk!

Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.