Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

35. Lidl Balaton-átúszás

35. Lidl Balaton-átúszás

A Balaton-átúszás szerelmesei már készülhetnek! Július 1-én ismét Révfülöpről indulva, Balatonboglárra érkezve úszhatják át a Balatont.

1Dobor Az előnevezés már elindult (balaton-atuszas.hu), de a helyszíni nevezésre is van lehetőség. Rossz idő esetén az esőnapok (július 2., 8., 9., 15., 16.) valamelyikén rendezik meg a Balaton-átúszást.  Az 5.2 km-es táv minden úszni tudó ember számára teljesíthető, persze megfelelő felkészüléssel. A részvételhez szükség van orvosi igazolásra, de ennek hiányát a helyszínen is pótolni lehet. A biztonságra nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek állnak és a 150 hajó személyzete folyamatosan figyeli majd a versenyzőket, akik bármikor megállhatnak és megpihenhetnek.

2A szervezők az idei esemény előkészületeiről sajtótájékoztatón számoltak be Budapesten az Aquincum Hotelben. A fővédnök Dr. Szabó Tünde, EMMI, Sportért felelős államtitkár lesz, akit Sárfalvi Péter a világ- és Európa-bajnok öttusázó, a nemzeti utánpótlás-nevelés és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár képviselt a sajtótájékoztatón, melynek további résztvevői voltak: Risztov Éva a Lidl nagykövete, olimpiai bajnok úszó, Mányoki Attila aki az úszás történetének hatodik legjobb idejével úszta át idén a Cook-szorost, Erdei Zsolt többszörös Balaton-átúszó, profi ökölvívó világbajnok, Tőzsér Judit Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezető, Szántó László Aranyhíd Balatonátúszó Sport Kft ügyvezető, Máth István BSI ügyvezető, Révész Máriusz kormánybiztos. A Honvédelmi Minisztérium képviseletében, dr. Eleki Zoltán … 3jo

A szervezők szerint idén is tízezer körül lehet majd a Balaton-átúszók száma! Nagy élmény együtt úszni 10 ezer emberrel, de nézni is lelkesítő, ha még nem vagyunk elég bátrak. Aki még nem vett részt a Balaton-átúszáson, ne hagyja ki!

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.