Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Emlékérem a FINA tiszteletére

Emlékérem a FINA 2017 Budapest tiszteletére a Magyar Nemzeti Bank kibocsátásában …

Az új 50 forintos érme névértékes oldala változatlan, a másik oldalán a kerecsensólyom helyett a világbajnokság logója jelenik meg – amely a Magyar Nemzeti Bank hozzá járulása a FINA sikeréhez.

2FINAermeEzt az oldalt Kósa István tervezte. Az emlékérmék kétmillió példányban kerülnek forgalomba, ezek közül azonban 12 ezer darab – első napi veret – sorszámozott díszcsomagolásban. A kibocsátott érmékből 7000 darab-tükörfényes technikával készült el, ezek a gyűjtőknek jelenthetnek igazi különlegességet.

Az Emlékérmet sajtótájékoztatón mutatták be, ahol Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, a vizes világbajnokság rendkívüli példája annak, hogy mi magyarok összefogásunk erejével, emberfeletti teljesítményre vagyunk képesek, amellyel hamarosan az egész világ csodálatát kivívhatjuk.

4FinajoA világbajnokság sikere minden magyaré, az egész magyar nemzeté lesz és ennek a közös sikernek méltó kifejezője és örök emléke ez a különleges érme. Ez az érme, amelyen a 2017-es FINA vizes világbajnokság elemei jelennek meg, mindannyiunk számára ugyanazt jelenti: a büszkeséget és a hitet a magyarok erejében. Biztos vagyok benne, hogy óriási érdeklődést fog kiváltani, akár az érmegyűjtők, akár a sportszeretők körében. Mi most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy személyesen tapasztalhatjuk meg, hogy a mi országunkat, hogyan változtatja meg és teszi erősebbé a sport világa, amely óriási hatással van valamennyi szférára.

Balogh Sándor a vb-t szervező Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója elmondta, az MNB minden évben egy-egy jelentős történelmi, nemzeti évforduló, kulturális, tudományos vagy sportesemény alkalmából, emlékérmeket bocsát ki. A vizes világbajnokság elemeit tartalmazó új 50 forintos érme kibocsátásaa szervezőbizottság számára óriási megtiszteltetés.

3FinajoSzántó Éva, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója felhívta a figyelmet, hogy az érme ajándék lehet a szervezőknek, a szurkolóknak, a sportbarát közönségnek, és kézzel fogható emlék marad a világbajnokságról.

Pataki Tibor, az MNB készpénz-logisztikai igazgatója azt mondta, az MNB az egyik legtermészetesebb saját eszközével, az éremkibocsátással kíván hozzájárulni minden idők legnagyobb hazai sporteseményének megünnepléséhez.

Gyarmati Andrea olimpiai ezüstérmes úszó, a világbajnokság nagykövete arról beszélt, hogy nincs ahhoz fogható öröm, mint amikor egy sportoló hazai pályán tud egy nagy világversenyen sikereket elérni, ebben pedig a szervezőknek is jelentős szerepe van. Majd hozzátette, legjobban unokahúgának, Szilágyi Liliánának szurkol majd a világbajnokságon.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.