Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

17. FINA Világbajnokság nyitó- és zárórendezvényei

17. FINA Világbajnokság nyitó- és zárórendezvényei …

Müpa és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft., június 28-án, a Raqpart Étteremben a 17. FINA Világbajnokság nyitó- és záró rendezvényeihez kapcsolódóan sajtóbeszélgetést tartottak, amelyen betekintést kaptunk az esemény részleteibe. A beszélgetés moderátora Demcsák Zsuzsa volt.

1FinabalKáel Csaba a nyitó- és záróesemények főrendezője, a Müpa vezérigazgatója azt mondta, miként a sportolóink emberfeletti teljesítményét csodálattal figyeli a világ, úgy a művészeink is világklasszis nagykövetei a magyar kultúrának. Az pedig, hogy az előadás a folyón, a város szívében születhet meg, a budapestiek és a hozzánk látogatók szeme láttára, egyedülálló a világon: a közönség egy nagyszabású összművészeti produkció kulisszái mögé pillanthat be nap, mint nap. 1FinaZoobjo

Zoób Kati divattervező álmodta meg a résztvevők fellépőruháit, akitől megtudtuk, hogy 154 modell vonul majd fel az est folyamán. De nem csupán egy lélegzetelállító haute couture divatbemutatóról van szó, sokkal inkább közel 200 év kultúrtörténeti áttekintéséről, különleges anyagok, szabásvonalak és ruhaköltemények formájában.

Julie Cugurno a nyitó ünnepség technikai lebonyolításáért felelős cég operatív igazgatója arról beszélt, hogy nemzetközi szempontból is kiemelkedő és egyedülálló produkció készül, amely Magyarország fővárosának lenyűgöző látványosságait, köztük az UNESCO világörökség listáján is szereplő Duna-parti látképet is a nyitóelőadás szerves részévé teszi. Különleges, a helyszín kivételes lehetőségeire építő, speciális technikai megoldásokat vonultat majd fel.

1FinafigurakA 17. FINA Világbajnokság záró rendezvénye július 30-án a Papp László Budapest Sportarénában, az utolsó versenyszámot követően 21:30 órakor kezdődik. A záróünnepség rendezője Vági Bence, a Recirquel, hazánk első újcirkusz társulatának vezetője szerint az esemény egyszerre lesz ünnepe a világbajnokságnak, az ott elért sportolói sikereknek, ugyanakkor a záró előadás egyfajta folytonosságot jelent, itt adja át Magyarország a stafétabotot a 2019-es világbajnokság szervezőinek.

Az előadásokat élőben közvetíti majd a Magyar Televízió. Az érdeklődők a Budapest2017 Aquastics Fan Park területein, a Margitszigeten és a Duna Arénánál található szurkolói zónákban, valamint a rakpart kivetítőin kísérhetik figyelemmel.

A záró rendezvényt a közönség ingyenesen, de regisztrációhoz kötött jeggyel tekintheti meg a helyszínen. A jegyek Papp László Budapest Sportaréna jegykezelő hálózatán keresztül igényelhetők.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.