Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Álljon meg egy novellára!

Álljon meg egy novellára! Lezárult a JCDecaux pályázat


A buszra, villamosra való várakozás perceit igyekszik tartalmasabbá és kellemesebbé tenni irodalmi akciójával a JCDecaux, ezért ötperces novellákra hirdetett pályázatot. A kiíróknak az volt a céljuk, hogy megmutassák,a hirdetési felületek is képesek tartalmas médiumként működni egy nagyváros életében.

1-3dijasjoSamu Tímea a JCDecaux vezérigazgatója elmondta, akciójukkal segíteni akarták a kortárs magyar próza megismerését a budapestiek és az idelátogató turisták számára. A tárcanovella műfaja azért jött létre – magyarázta Grecsó Krisztiántól a zsűri elnöke -, hogy az úton lévőknek, a folyton rohanóknak is jusson irodalom, művészet, szépség a világból, amit bár csak néhány perc elolvasni, mégsem lehet kiverni a fejükből.

Megtudtuk, meglepően nagy volt az érdeklődés, 2500 pályázat érkezett. Július 4-től magyarul és angolul a 20 legjobb novellát lehet majd olvasni Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon … a belvárosi utasvárókban.

A fődíj nyertesei:

1. helyezett: Somogyi Katalin – Katicabogár című novella
2. helyezett: Orosz Adél – Kapcsolás című novella
3. helyezett: Somogyi Boglárka – Néha nem baj, hogy lerombolsz kicsit című novella.

1JulcsiÉs indul a szavazás a többi novellára, aki a legtöbbet kapja, megnyeri a közönségdíjat.

Benedek Róza Muriel: Havazás – Boldizsár Ildikó: Körfolyosó – Forgács Péter: Családfa – Haász János: A boldogságbolt – Hegedűs Robin: A város emléke – Kaposi Ildikó: Nyitvatartási idő – Kulcsár István: Ásó-kapa – Lauer Gábor: Toll – Oláh Kata: Körúti hajnal – Papp Gábor Vid: Augusztus – Papp Imre: Csak egy megálló – Podonyi Hedvig: Próba – Salánki Zsófia: Nincs itt – Sárközi Andrea: Tabula Rasa – Tolnai Panka: Éjjeli hév – Vincze Árpád: Barbara – Tóth A. Tamás: Útitárs.

Az ötperces novellákat felolvasta Petrik Andrea, színművésznő.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.