Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

17. FINA biztonság …

17. FINA Világbajnokság szurkolói zónák, biztonsági előírások

1BorsaBemutatták a világbajnokság idején működő szurkolói zónákat és a biztonsági előírásokat július 12-én a Duna Arénában. Az információkat Borsa Miklós, a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivőjétől és Kis Tamás, a Bp2017 Nonprofit Kft. biztonsági vezetőjétől kaptuk.

A fővárosi szurkolói zónát a Dagály strandon és a Margitszigeti Atlétikai Centrum területén, míg a harmadikat Balatonfüreden a Tagore sétányon alakították ki a szervezők, melyek július 14-től augusztus 20-ig működnek. A kivetítőkkel ellátott, ingyenesen látogatható szurkolói zónákba naponta reggel 9-től várják mindazokat, akik nem jutottak belépőhöz, vagy közösségben szeretnék átélni a vb eseményeit.

1KisA Margitszigeti Atlétikai Centrumnál elhelyezkedő szurkolói zóna a legnagyobb területű.Itt számos aktívizáló programmal is várják az nézőket, lesznek kvízjátékok, interaktív ismeretterjesztő feladatok, de betekinthetünk a feltalálók sátrába is, ahol a leghíresebb magyar találmányokkal ismerkedhetünk meg. Minden nap lesznek koncertek, ahol fellépnek Belmondo, Horányi Juli, a New Level Empire, a Csík Zenekar, a Balkán Fanatik,a Gymes, de táncos programok és DJ-k is. A margitszigeti szurkolói zónában a napokat versenyösszefoglalók és fénykerti after chill party zárja.

A Duna Aréna Fan Zone-ban fellép többek között az Ocho Macho, a Mistery Gang, ByeAlex, a Sugarloaf, Váczi Eszter és Kocsis Tibor is. Dobosok, táncosok színesítik a fellépők körét, este pedig itt is színpadi beszélgetések zajlanak majd.

Balatonfüreden a szurkolói zónában minden nap kiváló balatoni borok kóstolhatók, ugyanakkor itt is változatos koncertekkel és fellépőkkel találkozhatunk: orientális táncosok és a jazz zenei ismert nevei mellett magyar gipsy, etno és klezmer zene színesítik a füredi szurkolói zónában töltött pillanatokat.
Azt is megtudtuk, hogy a szurkolói zónákba és a versenyhelyszínekre érkezők is szigorú biztonsági ellenőrzésekre számíthatnak. Mindenkit arra kérnek, hogy legalább egy órával a megtekinteni kívánt esemény kezdete előtt érjenek ki a helyszínre. A fesztiválokon, sporteseményeken szokásos rend szerint nem vihetők be azok a tárgyak, amelyek általában tilosak a rendezvényeken, így például esernyő, nagyobb zászlórúd, oda nem illő transzparens. Félliteres vizes vagy üdítős flakont a szurkolói zónákba igen, a versenyek helyszínére nem szabad bevinni, büfé mindenütt működik.

A szervezők a kapuknál tárolókat biztosítanak, ahol az elvett tárgyakat megőrzik az események végéig. A biztonsági előírásokról szóló részletes tájékoztatást és a házirendet a vb honlapján lehet megtalálni.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.