Search
csütörtök 18 április 2024
  • :
  • :

Jókai Anna

Jókai Anna Emlékest – Átvilágítás


1JokaijoÁtvilágítás kötet Jókai Anna utolsó nagy ajándéka, megírásakor az a gondolat vezette, mit adhat még, mivel tartozik – nem saját magának, hanem a közösségnek. Az írónő tömören és az események összefüggéseinek tiszta felmutatásával írta meg az Átvilágítás-ban fájó és hiteles módon a saját maga által elkövetett tévedéseket, bűnöket és hibákat is.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is részt vett az eseményen. Jókai Annát méltatva azt mondta, egyszerre volt a magyarok közösségének szószólója és élő lelkiismerete. Emberi minősége és a belőle épülő irodalmi minősége időtlen. 1JokaiBalog

Mezey Katalin, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője szerint, Jókai Anna az általa képviselt krisztusi értékrenddel igyekezett szinkronba hozni életét és életművét is. Megrázó és megdöbbentő olvasmánynak nevezte Jókai Anna utolsó könyvét, amelyben nem csupán saját életét, hanem a korát is átvilágítja, megmutatva mire képes az egyes ember a korszak sok veszélyével, tragédiájával, bűnével és erőtlenségével harcolva.

A rendezvényen Ráckevei Anna és Újhelyi Kinga színművészek olvastak fel részleteket a könyvből.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.