Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

19. Nemzetközi Hárfafesztivál

MVM Koncertek – 19. Nemzetközi Hárfafesztivál

VighAndreaVigh Andrea hárfaművésznő koncertjével kezdődik október 6-án, 19 órakor a Festetics Palota Tükörtermében a 19. Nemzetközi Hárfafesztivál. Az esten az idén útjára indított Hárfás napok sorozat második előadása, Az ötezer éves hangszer – A hárfa története 2. lesz hallható. A koncerten az 1720–1820 közötti korszakkal és zenéivel ismerkedhet meg a közönség.

A hangversenyen elhangoznak Cardon, Petrini, Nadermann, Krumpholtz, Spohr eredeti hárfaműveinek részletei, valamint Mozart C-dúr fuvola-hárfaversenye Vigh Andrea és Drahos Béla előadásában. A koncerten közreműködik Gulyás Csilla hárfaművész és az Anima Musicae Kamarazenekar.

Másnap délelőtt, október 7-én szombaton, mint már oly sokszor, a fesztivál ismét lehetőséget ad két fiatal tehetséges hárfaművész bemutatkozására. A matinékoncerten Jenei Erzsébet és Goda Sára többek között Bach, Andrés, Walter-Kühne, Durand, Pujol műveiből válogatott. A koncerten közreműködik Hotzi Mátyás (gordonka) és Papp Dávid (gitár). A hangverseny ingyenes, de regisztrálni kell a jakobikoncertinfo@gmail.com e-mail-címen!

OliverVassA fesztivál második estéjén, október 7-én 19 órai kezdettel a Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny 2016-os győztese, Oliver Wass ad szóló hárfaestet.

Vasárnap délelőtt Vigh Andrea a legkisebbeket avatja be a hárfa varázslatos világába gyerekeknek szóló hangszerbemutató koncertjén. A hangverseny ingyenes, de regisztrálni kell a hangszerekvilaga@gmail.com e-mail-címen!

A fesztivál vasárnap este Maria Graf hárfaművésznő hangversenyével zárul.  MariaGraf

Jegyek vásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában, a www.azongora.hu és a www.jakobikoncert.hu honlapokon (Jegyvásárlás menüpont), illetve megrendelhetők a jakobikoncertinfo@gmail.com e-mail-címen és a 30-468-8898-as mobilszámon munkanapokon 9–16 óra között. Jegyárak: 2.000–3.000–4.000–5.000 Ft.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.