Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

HARMÓNIÁBAN MÚLTUNKKAL, JELENÜNKKEL, JÖVŐNKKEL

Tapolyai Emőke: HARMÓNIÁBAN MÚLTUNKKAL, JELENÜNKKEL, JÖVŐNKKEL – Harmat Kiadó

HarmoniabanMúltunk meghatározó része jelenünknek, életünknek – éppúgy, ahogy a jelenhez való viszonyulásunk meghatározza jövőnket – írja Tapolyai Emőke klinikai és pasztorál pszichológus. Az életünk sokszor nem csak a mi életünk, hanem a szüleink és a nagyszüleink élete is. Sok páciensétől hallotta, hogy “Hogyan is tudnék különb lenni, változni, gyógyulni, ha már a szüleimnek sem sikerült?” Veszteségeink, negatív tapasztalataink arra tanítanak: hiába reménykedünk egy szebb jövőben.

De miben is bízzon az a fiatal, akinek elképzelése sincs egy egészséges párkapcsolatról, mert soha nem látott őszinte kötődést férfi és nő között? Hogyan menjen előre az a pár, akinek az orvosok azt mondták, nem lehet gyerekük? Képes-e a gyászoló elégedetten élni hiányával együtt és annak ellenére? Mibe kapaszkodjon, aki nap mint nap egyfajta „római arénában” érzi magát munkahelye, kapcsolatai vagy házassága miatt?

Ez a könyv segít abban, hogyan kezeljük múltunkat, hogy felébredhessen bennünk a remény. És mit kezdjünk a jelenünkkel, hogy megragadhassuk a holnapot.

Harmat Kiadó Honlap: www.harmat.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.