Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Kiállítás a Békeházban

Alkotóművészek és művészbarátok Ráckevei Egyesületének kiállítása a Békeházban

Az Alkotóművészek és művészbarátok Ráckevei Egyesülete szeptember 22-én kiállítást rendezett a Békeházban. Az Egyesületet Kósáné Kertai Daisy Sonja békenagykövet, a Magyarországi Orvosmuzsikusok Egyesülete elnöke (ráckevei lakos) mutatta be a békeköveteknek és az eseményen résztvevőknek, majd a kiállítást megnyitotta Krebsz Tibor békenagykövet, a Békeház igazgatója és a Ráckevei Egyesület elnöke Mertl Attila. Közreműködött: Dr. Simon Norbert – zongora.

Az Alkotóművészek és Művészetbarátok Ráckevei Egyesülete 2005-ben alakult 16 alkotó alapító taggal. Céljuk, hogy olyan szakmai és baráti közösséget hozzanak létre, mely változatos művészeti programok és folyamatos tapasztalatcsere mellett, közös kiállítás látogatásokat, összejöveteleket is tudjon szervezni. Ráckeve és a környékbeli települések legtehetségesebb alkotóit gyűjtötte egybe. Festő, grafikus, fafaragó, tűzzománcos, fotós, csipkekészítő vesz részt az egyesület munkájában. “Civil” életükben is különböző területeken tevékenykednek, például önálló képzőművész, tanár, táncművész és nyugdíjas egyaránt tagjai az egyesületnek. Egy a közös bennük, a művészet, az alkotás lelkes szeretete, ami mindenféle foglalkozási és generációs falat lerombol. Tehetségük teljes kihasználásának igénye jellemzi őket, és az a lendület, a közös akarat, ahogy ezt véghez is viszik. Rendszeresen részt vesznek Ráckeve és környékbeli települések kulturális életében, kiállítások, művészeti foglalkozások, rendezvények formájában. Nyitottak, továbbra is várják a céljaikkal egyetértő alkotók és művészetbarátok csatlakozását.

Alkotó tagjaik: Ács Imréné, Beretvás Csanád, Borbély Tamás, Csollák Mihály, Darabont Mária, Dévényi János Géza, Fábián Péter, Kakuk Pál, Kun Pál, Dr. Lakatos Zsuzsanna, Mayer Ferenc, Mayer Márton, Mertl Attila, Nemes Ferenc, Sándor Mária, Sánta István János, Sneffné Balázs Katalin, Szimonidesz Kovács Hajnalka, Tóth Istvánné Németh Gabriella. Művészetbarát tagok: Dr. Diamant János, Hubert Márta.

A kiállítás október közepéig látogatható 10 – 17 óráig hétfőtől – péntekig – Budapest VII. kerület, Hernád utca 35.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.