Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

TOP 100 MAGYAR BOR 2018

TOP 100 MAGYAR BOR 2018

Új koncepcióval jelentkezett a TOP 100 magyar bor, a már tíz éve megjelenő magazin. A 2018-as számban a fogyasztók számára valóban elérhető borokat rangsorolták, ezt a szemléletváltást tükrözi a kiadvány új szlogenje

1Topfoszerk“A legnépszerűbb legjobbak” – mondta el a kiadványt megjelentető Világgazdaság főszerkesztője október 3-án, a Kóstolom borbárban tartott sajtótájékoztatón.

Deák Bálinttól megtudtuk, hogy a kiadvány rangsora a hazai kereskedelemben legnagyobb tételben eladott minőségi borokat mutatja be, olyan hazai fehér- és vörösborokat, amelyeket az egész ország területén megvásárolhatnak a fogyasztók. Kizárólag szakmai alapon döntött a borok bírálata során a zsűri, az egyes pincészetek nem befolyásolhatták a bírálók döntését.

Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi tanár, a zsűri elnöke elmondta: kiváló borok versenyeztek, az idei TOP 100-as lista minőségi javulást hozott, általánosságban elmondható, hogy a könnyedebb, gyümölcsösebb stílus, a rozék és a pezsgők is előretörtek. Újdonság, hogy a boltokban kapható borokból állították össze a rangsort. A bolti forgalom nagysága mellett feltétel volt, hogy a versengő borok bolti ára minimum 2000 forint legyen, és azokat az ország bármely részén meg lehessen vásárolni.

Emellett egy külön LikeBalaton – Gasztrotippek – füzetben összegyűjtötték a Balaton környéki borászatokat és vendéglátóhelyeket is. A LikeBalaton.hu – amellett, hogy mindig a legaktuálisabb hírekkel szolgál a Balatonról – a Balatoni Körrel együttműködve az „Egész évben Balaton” filozófiát képviseli.

1TopEgyütt népszerűsítik a helyi termékekre épülő balatoni gasztronómiát, mutatják be a balatoni régió értékes kincseit, a Balaton környéki borokat, borászatokat, a modern és klasszikus gasztronómia helyi képviselőit.

A Balatoni Kör Egyesület megalakulása óta nemcsak beszél, hanem nap, mint nap tesz is egy élhető és egész évben látogatható Balatonért. Tagjai között számos vendéglátóhelyet, cukrászdát, borászt találunk, sőt még sajtkészítő mestert is. Az ő tevékenységüknek is köszönhetően egyre többen fedezik fel, hogy a hazai turizmust a nyár elmúltával is reklámozni kell – hangsúlyozta a Szeremley Birtok képviseletében Kardos Gábor.

Az újonnan megnyílt Kóstolom Borbárban – amely a sajtótájékoztató helyszíne volt -, több, mint 60 féle bor és számos pálinka közül válogathat a vendég.

A Bár különlegessége, hogy a kutyát is magunkkal vihetjük … Budapest, II. kerület, Káplár utca 19.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.