Search
csütörtök 18 április 2024
  • :
  • :

25 éves a dm

25 éves jubileumát ünnepli a dm

1dmcimlap1993-ban vette kezdetét a dm történet Magyarországon, idén a 25 éves jubileumát ünnepli. A vállalat Magyarország piacvezető drogériájává vált, jelenleg 262 üzletével a teljes országot lefedi. Polcain több mint 13.000 terméket kínál a szépségápolás és az egészségmegőrzés témakörében.

A magyarországi cég gazdasági helyzetét, az elmúlt év újdonságait, a jövőbeni céljait és termékújdonságait sajtótájékoztató keretében ismertette Csoknyainé Horváth Gertrud ügyvezető igazgató, Görgey András ügyvezető igazgató, Józsa Mariann cégvezető, Kanyó Roland, marketing és PR menedzser.

Dinamikus forgalomnövekedés

5dmigA dm Magyarország kiemelkedő, 103 milliárd forintos forgalommal zárta a gazdasági évet, ezzel több, mint 10 százalékkal múlta felül a tavalyi évet. 2887 munkavállaló dolgozik a vállalatnál, közülük 404-en több mint 15 éve, 85-en pedig több mint 20 éve munkálkodnak a dm kötelékében. Országszerte 262 üzlet áll a vásárlók rendelkezésére. Hét új boltot nyitottak, kilencet bővítettek, öt költözött, hetet újítottak fel, tizennyolc boltra üzletkép frissítés várt. Májusban az Aréna Mall-ba, szeptember végén a Nyugati téren a Skálánál és a River Estates-ben nyílt új dm üzlet.

Új szolgáltatások

9dmsajtoTavasszal indította el online webshopját a dm, jelenleg 9.000 termék érhető el, az átlagos kosárérték a bolti háromszorosa, a legkedveltebb termékkörök a babaápolás, a konvencionális élelmiszerek és a bébiételek. Májusban a dm törzsvásárlói programja is megújult, a vásárlók kuponok segítségével többszörös pontokat gyűjthetnek, majd az összegyűjtött pontokat forintális kedvezményekre válthatják. Mára közel egymillió tagot számlál a program.

Influencer együttműködések

3dmA termékek fejlesztését a jubileumi évben az influencerekkel történő együttműködések határozták meg, stratégiai fókuszt kapott a piachoz képest megkülönböztető termékkör kialakítása. Júliusban robbant be a köztudatba a STRASSENKICKER márka, Lukas Podolski világhírű labdarúgó és a dm együttműködésével.

Új márkaegyüttműködés eredménye a LVLY arcápolási termékcsalád is, a termékeket egy német beauty blogger, Paola Maria álmodta meg.

Két mesterfodrász, Mona és Julia a hosszú haj iránti szenvedélyüket és szakmai tudásukat összegyúrva alkották meg a dm exkluzív márkáját, a Langhaarmädchent, egy igazán fiatalos márkát.

Még több innováció!

Az innováció tovább folytatódik: dm Start! néven indít pályázatot a vállalat novembertől, hogy további egyedi termékek kerüljenek a szortimentbe. A pályázat innovatív hazai cégeket kíván támogatni, az ötletekkel 2019. január végéig lehet pályázni, a kiválasztott cégek termékei elérhetők lesznek a drogéria polcain. Pályázni a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon lehet.

Közös élmények a vásárlókkal

2dmTavasszal születésnapi nyereményjátékkal készültek a vásárlóknak, a fődíjas külföldi utazást nyert, az üzletekben a vásárlók ajándék termékeket kaptak, pontpromóciókkal lepték meg őket, élménykamion járta az országot, ősszel pedig sminkkamionnal találkozhattak a vendégek a Budapest Parkban.

A jubileumi évben többféle eseménnyel is készültek a különféle célcsoportoknak. Tavasszal anyukáknak szervezett mozit a dm, ősszel népszerű baba-mama bloggereket invitáltak találkozóra, a rendezvényen a gyerekek mellett az anyukáknak is tartalmas kikapcsolódást biztosítva. A családokat gyereknapi rendezvénnyel is meglepték májusban, a Vasúttörténeti Parkban mini dm bolttal várták a látogatókat, a park pelenkázósarkát pedig felújították.

Tavasszal a svábhegy szívében megbúvó The Writer’s Villába, ősszel pedig a Brody Studios-ba invitálta a szépség bloggereket különleges hangulatú találkozóra a dm, a szépség nagykövetei különleges inspirációt kaphattak „szépségsztorijaikhoz”. A szépség jegyében tavasszal és ősszel budapesti és vidéki bevásárlóközpontokban beauty sziget várta a látogatókat, ahol sminkesek és fodrászok varázsolták szebbé a hölgyeket.

A nyári időszakban a Balatonon találkozhattak a vásárlók a dm napozó márkájához köthető aktivitásokkal, a SUNDANCE márka mára kitört a boltokból, szembe jön szinte mindenhol. A badacsonyi kikötőből SUNDANCE márkába „csomagolt” katamaránnal kelhettek útra a Balaton szerelmesei a hajózási szezonban, a látványos megjelenés mellett a kikötőben az utasok a dm napvédelmi edukációs üzeneteivel találkozhattak. Nyári futóesemények elmaradhatatlan vendége a dm, az aktivitások találkozási pontot is jelentenek, ahol megpihenhetnek és feltöltődhetnek a résztvevők.

A „zöld jövő” elkezdődött

A dm gazdasági közösségként kiemelt területként kezeli a környezettudatosságot, döntési folyamataiban fontos szerepe van a fenntarthatóságnak. Ez a vásárlók számára leginkább a választékon keresztül érzékelhető: bio és környezetbarát termékek széles választékát kínálja a drogéria, évek óta foglalkoznak a termékek csomagolásának optimalizálásával. A dm márkás alverde NATURKOSMETIK csomagolása például nyár óta legalább 50% újrahasznosított anyagot tartalmaz. Papír csomagolásainak nagy részét újrahasznosított vagy FSC minősítésűre cserélte a vállalat, a termékeken zöld lóhere szimbólum segít tájékozódni a vásárlóknak a termék jellemzőiről. Új receptúrák segítségével sikerült elérni, hogy a saját márkás termékek ma már szinte egyáltalán nem tartalmaznak nem feloldható mikrorészecskéket („mikroműanyagot”). A műanyagot eleve számos termékben helyettesíteni tudták más anyagokkal – a fültisztító pálcikák például már nem műanyagból, hanem papírból készülnek, és a nedves törlőkendők első variációit képes volt a cég 100% -ban cellulózból előállítani.

Drogerista képzés indul

1dmignoA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tavasszal nyilvántartásba vette a „drogerista” megnevezésű felnőttképzési szakmai programkövetelményt. 2018. októberben elindult a dm dolgozói számára elérhető belső képzés. A program célja megkülönböztetni a piacon a drogériát.

A cég igyekszik minél több fórumon közel kerülni leendő munkavállalóihoz, megjelenik ajánlataival a HVG állásbörzén, pályaválasztási kiállításokon, online karrierportálon kínál folyamatosan új információkat, a Szakma Sztár Fesztiválon pedig a pályaválasztás előtt állóknak mutatták be a drogériát. A dm nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás képzésére is, gyakornoki programot működtet.

A jelenlegi munkavállalók megtartására kiemelten figyelnek! A nagyívű projektek mellett, mint például a belső képzések, tréningek, rendszeres, béren kívüli választható juttatáscsomagok, apró figyelmességek is segítik a munkahelyi jólétet. Beszélgetősarok az irodákban, ingyenes kávé és tea a konyhákban, gyümölcsnap bevezetése, céges busz lehetősége, közösségépítő céges rendezvények.

Együtt egymásért

1dmmarkA nagyközönségnek szóló akciók, ajándékok mellett a jubileum alkalmából az Együtt egymásért CSR program keretein belül idén stílszerűen 25 civil szervezet helyi projektjének megvalósítását támogatták 500-500 ezer forinttal. Emellett a gyerekek napvédelmére hívták fel a figyelmet kreatív pályázattal, a fődíjas óvoda udvarát felújították, minden pályázó ovi naptejeket és edukációs játékot kapott ajándékba. A hátrányos helyzetű családokat pedig idén is pelenkaprogram segítette 20 millió forint értékű termékadománnyal.

Tavasszal jótékonysági focitorna keretében 5 millió forintot juttatott el a dm a törökbálinti Tábitha Háznak. Szerteágazó Együtt egymásért programjával idén a dm elnyerte az Év kereskedője 2018. díjat a Legjobb társadalmi felelősségvállalás program kategóriában.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.