Search
péntek 19 április 2024
  • :
  • :

Kék Macska

Borbás Edina: Kék Macska
Álomgyár Kiadó

A könyv intim részleteket tár fel a századforduló Budapestjéről …

KekMacskaBorbás Edina MTA SZAB-médiadíjas és Los Angeles Cinefest-díjas forgatókönyv-írónőt valós események ihlették, új regényében a monarchia elfeledett botrányait és botrányhőseit vonultatja fel.

A kalandregény visszarepít az időben, olyan híres és hírhedt emberek történeteiből épül fel, melyeknek valóság alapját az akkor megjelenő napi sajtó támasztja alá. A múltban nagy port kavart események korrajzzal szolgálnak. Felidézi az akkori mindennapok pezsgő, lokálokkal tarkított életét.

A részben fikciós mulatói élettel foglalkozó elbeszélésben megjelenik mások mellett Somossy Károly, az Orfeum építtetője, a német birodalmi kancellár legidősebb fia, Herbert von Bismarck porosz államminiszter botránya, valamint gróf Vay Sándor született Vay Sarolta, akinek bizarr sorsa nemzetközi vihart kavart a maga korában.

Pezsgő lokálélet és szenvedélyes szerelem a századfordulón. Egy csodálatos történet, mely varázslatosan visszaidézi a múlt hangulatát. (Nikii Blog). Könnyed és magával ragadó. (Kitablar)

A könyvet Budapesten a Kálmán Imre Teátrumban mutatták be november 15-én ahol a kötetből Faragó András színész és Csősz Boglárka színésznő részleteket olvastak fel.

A sajtótájékoztató moderátora Szabados Ágnes volt. 1Kekcimlap

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.