Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Társas-játék és Elszigetelve

Spirit Dance Company – Társas-játék és Elszigetelve

2018. november 17-én felhívtuk a figyelmet a Spirit Dance Company legújabb produkcióira – Társas-játék és Elszigetelve – amelyet a Fáklya Klubban mutattak be. Nem ismertem a Spirit Dance Company együttest, bár sokat hallottam róluk, ezért elmentem megnézni a produkciót.

1TarsasjatekMeglepett, hogy alig találtam helyet, telt-ház volt. A Társas-játék a nő és férfi vonzásköre, ősi téma és kimeríthetetlen, hiszen ma is ugyan azokkal az örömökkel és problémákkal küszködünk. Ennek az érzelmi megjelenítése nagyon tetszett, a két szereplő – Szili Vera és Kiss Zoltán – tánca harmonikus, gyönyörű volt, és a lényegi mondanivalót hitelesen közvetítette a nézők felé.

Sándor Timea a Spirit Dance Company együttes vezetője koreografálta. Kiforrott produkció! Az előadásba illesztett vászonra festés jó ötlet volt, az érzelmi hangulatváltozásokat “ecsetelte” és tetszett a kivetítő is, ami közel hozta a szereplők arcát.

Szerintem ezzel az előadással bárhol felléphetnek, nem csak művelődési házakban. 3Tarsasjatek

Az Elszigetelve című előadás mai problémát jelenített meg, a kommunikáció hiányát, az elmagányosodást. A több szereplős produkciót Szili Vera koreografálta, aki egyébként a Társas-Játék című darabban táncolt. Jó volt az elgondolás, hogy verset mondanak a tánc alá, sajnos a hang nem volt mindig érthető, de ez a produkció értékéből, mondanivalójából nem vont le. (Fotó: Bal oldalon, lent.) Örülök, hogy hírt adtam a két előadásról.

3-ElszigetelveA fotókat Szepesi Julianna készítette.

Kíváncsi voltam mások véleményére is, ezért megkérdeztem a körülöttem lévőket, nekik hogy tetszett az előadás?

– Nekem az első darab a Társas-játék jobban tetszett. Ez egy kapcsolat – szerelem virágzását és elhullását ábrázolja poézissel és megdöbbentő erővel. Ragyogóan !
(Kiricsi Katalin)

– Szerintem is a Társas-játék jobb volt. Színvonalas és egyedülálló produkciót láthattak a nézők. Külön színt vitt a produkcióba az érzelmek vászonra festése. A zene és modern táncmozdulatok összhangja magával ragadta még a táncra kevésbé fogékony hallgatóságot is. Párkapcsolati életjelenetek, harcok, remek témaválasztás. Egy igényesebb helyszín, jobb megvilágítással még tovább emelhette volna az előadás színvonalát.
(Dr. Újvári Edit a kislányával nézte meg az előadást).

Spirit Dance Company Honlapja: http://www.spiritdancecompany.eu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.