Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Dal 2019

Dalválasztó-show 2019 1Dal

Indul a Dal 2019 januárban, jelentették be sajtótájékoztatón december 3-án, ahol a műsorvezetők – Fehérvári Gábor Alfréd és Dallos Bogi – bemutatták a mezőnybe beválasztott 30 dalt és előadót:

Acoustic Planet – Nyári zápor, Antal Tímea feat. Demko Gergő – Kedves Világ!, Berkes Olivér – Lighthouse, DENIZ – Ide várnak vissza, Diana – Little Bird, Fatal Error – Kulcs, Gotthy – Csak 1 perc, Hajdu Klára – You’re gonna rise, Hamar Barni – Wasted, Heatlie Dávid – La Mama Hotel, Konyha – Százszor visszajátszott, KYRA – Maradj még, Leander Kills – Hazavágyom, Mocsok 1 Kölykök – Egyszer, Monyo Project – Run Baby Run, Nagy Bogi – Holnap, Nomad – A remény hídjai, Oláh Gergő – Hozzád bújnék, Pápai Joci – Az én Apám, Pátkai Rozina – Frida, Petruska – Help Me Out of Here, Ruby Harlem – Forró, Salvus – Barát, Szekér Gergő – Madár, repülj!, The Middletonz – Roses, The Sign – Ő, USNK – Posztolj, Váray László – Someone who lives like this, Vavra Bence – Szótlanság, YesYes – Incomplete

1Dal2019A Duna Televízió nézőit hétről hétre: Fehérvári Gábor Alfréd új műsorvezető társsal, Dallos Bogival köszönti, akinek a neve a műsor minden rajongójának ismerős lehet, hiszen az énekes-műsorvezető a dalválasztó-show három korábbi szériájában versenyzőként állt a színpadon.

Magyarország dalát a Duna Televízió a nézőkkel közösen keresi, amely 2019-ben megmozgatja az egész országot. Az elmúlt hét évad sikerét bizonyítja, hogy az előadók és a zeneszerzők számolnak ezzel a műsorral, sokan megvárták a szeptember elsejét új dalaik bemutatásával, hogy nevezhessenek a versenyre: ezt jelzi a pályázatra idén beérkezett 416 dal is.

A nyolcadik alkalommal látható dalválasztó show-ban nemcsak Magyarország legjobb dalát keresi és választja majd ki együttes erővel a zsűri és a közönség, hanem értékes szakmai díjakat is lehet nyerni. „A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója” és a „A Dal 2019 Felfedezettje” elismerések mellett jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny, valamint „A Dal 2019 nyertese” képviselheti Magyarországot Tel-Avivban a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, jövő májusban.

A Dal 2019 élő adásait január 19-től, szombat esténként, hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión. Az, hogy melyik lesz Magyarország legjobb dala, a február 23-i döntőben derül majd ki.

Jövőre is négytagú zsűri véleményezi a dalokat. Both Miklós, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője negyedik alkalommal mond véleményt, míg Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa másodszor tér vissza A Dal stúdiójába. Mellettük két új zsűritagot láthatnak a nézők. Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár szerint nagyon fontos, hogy benne legyen a dalban az előadó egyénisége, és ezt át is tudja adni a közönségnek. „A Dal mezőnyében már nem teljesen kezdő előadókat láthatunk, így a technikai tudás mellett én a kísérletező kedvre és az egyéniségekre fogok fokozottan figyelni” – nyilatkozta. A negyedik zsűritag 2019-ben Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere lesz, aki tapasztalataival igyekszik majd segíteni a versenyzőket. „A művészetekben a lelkünk számít: a lényeg, hogy találjak valamit a dalban, ami megpenget valamit bennem. Ezen kívül a dalszövegek minőségére is kifejezetten figyelni fogok. Az elmúlt évekhez hasonlóan, jövőre is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS szavazáson keresztül, így aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.