Search
szerda 24 április 2024
  • :
  • :

Karácsony Angyalföldön

Mindenki Karácsonya Angyalföldön

A hagyományoknak megfelelően 2018. december 12-én is megrendezte a budapesti XIII. kerület önkormányzata a Mindenki Karácsonya eseményt az Angyalföldi Sportcsarnokban, ahol a kerület lakóit forralt borral és kakaóval kínálták a bejáratnál.

A nézőtér zsúfolásig megtelt. A karácsonyi hangulatot a Colour Bells Senior Csengettyű Együttes előadása alapozta meg, majd Dr. Tóth József polgármester lépett a mikrofonhoz, akit nagy tapssal és ovációval fogadtak az emberek, szinte kézzelfogható volt a szeretet iránta. 1Cimlap

Szívből köszöntöm Önöket az év Adventjén – kezdte ünnepi beszédét a polgármester. Egy kis leltárt készítettünk, mennyire volt sikeres a 2018-as esztendő.

A kerület sikerességét néhány adattal alátámasztotta a polgármester, mint mondta, kutatóintézetek adataira támaszkodik. Majd hozzátette, reméli az emberek is így gondolják, hiszen az eredmények a kerület lakosainak véleményét tükrözi. Lakásépítésben 79 projektben 6514 lakás építése van folyamatban, 10 ezer lakás van mozgásban, azaz már megépült, épül, kiadott építési engedéllyel rendelkezik. 200 ezer négyzetméter irodaterület épült meg illetve épül. Ezek a számok országos léptékben is monumentálisak, ami azért is fontos, mert ezekben az intézményekben magas hozzáadott értékű tevékenység folyik, például a Jaguár európai tervező bázisa is a XIII. kerületbe települ. A lakásárak pedig, az Önök lakásainak az ára 5-8 év alatt megduplázódott – mondta a polgármester.

A számvetést folytatva a polgármester elmondta, hogy a XIII. kerület magas életminőséget biztosít, amelyek mögött magán beruházások állnak. A fejlesztésekből részt vállal a XIII. kerületi Önkormányzat: bővült a zöldfelület, felújították a bölcsődéket, az óvodákat, egészségügyi intézményeket. Egyre fiatalodik a kerület, már tízedik esztendeje évente 1200 gyerek születik. És már mintegy 120 ezer a lakója. A kerületben lézersebészet, ingyenes CT és MR vizsgálat van. Mindezek ahhoz járulnak hozzá, hogy jó legyen itt élni. 1TothJozsef

Modell értékű a szociális ellátásuk. Az államtól 2015. március 1-jétől nem kapnak forrást a segélyezésre, az önkormányzat mégis fenntartotta három területen: lakhatás, gyógyszertámogatás, megélhetés. 3000 családot rendszeresen, 15 ezer családot alkalomszerűen támogatnak. A szociális osztály közel 100 ezer ügyet tárgyal.

Példa értékű a munkánk, melyet 16 különféle díjjal ismertek el a hazai és nemzetközi szervezetek. A vásárlóerő értékben a 9. helyen vagyunk. A budapesti kerületek közül az utolsó helyekről az első hatba kerülünk néhány éven belül, ami mutatja a kerület gyarapodását. Ennek Önök a tevékeny részesei, melyet tisztelettel és szeretettel köszönök a magam és az Önkormányzat nevében – mondta a polgármester, majd hozzátette, bízzunk önmagunkban, használjuk ki a bennünk lévő jót, és higgyünk abban, hogy ami nem jó, az megváltoztatható. A cselekedeteinket pedig a mindenkivel szembeni jóindulat határozza meg.

Végül mindenkinek Áldott Karácsonyt kívánt és Boldog 2019-es Esztendőt!

Dr. Tóth József polgármester ünnepi beszéde után az idősek klubjai közötti 2018. évi versenysorozat eredményhirdetése következett. A verseny első helyén a Derűs Alkony Idősek Klubja végzett, így az ő képviselőjük vehette át a polgármestertől a 100 000 forint összegű fődíjat. Második az Évgyűrűk Idősek Klubja amely 50 000 forint elismeréssel járt, a harmadik a Naphegy Idősek Klubja lett 30 000 forintos elismeréssel.

A jutalmak átvétele után ünnepi műsor következett ismert operett énekesekkel és egy fantasztikus tánckarral. A jól ismert melódiákat együtt énekelte a közönség a művészekkel.

A rendezvény végén a kijáratnál mindenkit megajándékoztak egy kis csomaggal, amelyben stílszerűen 13 szaloncukor volt.

Az ünnepi eseményen részt vett Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, Holopné Schramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármesterek, az önkormányzat és intézményeinek vezetői, a képviselő-testület tagjai, a Bizottságok elnökei és tagjai, a kerületben működő civil szervezetek és egyházak reprezentánsai …

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.