Search
csütörtök 18 április 2024
  • :
  • :

Csehország

Varázslatos Csehország

1CsehorszagRendhagyó Csehország útikönyvet mutattak be Budapesten a Cseh Centrumban, amelyen jelen voltak a szerzők is: Kocsis Péter, Marton Jenő, Munkácsi Zsolt, Vétek György. Mint elmondták, a könyv célközönsége minden olyan utazó, aki elsőként látja meg e szép országot, de a sokadszorra odautazó is számtalan érdekességet és újdonságot talál a kötetben.

A látványosra tervezett kiadvány segítségével az utazók sokrétűen, az eddigi útikönyvektől eltérően fedezhetik fel Csehország természeti és épített csodáit, gyógyfürdőit és az oly vonzó gasztronómiáját, ételeit és italait.

Az útikalauz különlegessége a pontos és változatos leírások mellett a meglepően nagyszámú fényképes (kb. 400 db) és térképes (40 db) illusztrációk, melyek könnyen elérhetővé teszik a sokszor ismeretlen, eldugott, ám vonzó helyeket is. 2Praga

A Varázslatos Csehország főbb fejezetei: Földrajz, történelem, kultúra – Kelet-Morvaország – Nyugat-Morvaország – Kelet-Csehország – Prága és környéke – Észak- és Nyugat-Csehország – Dél-Csehország – Gasztronómia, hasznos tudnivalók – Kis Csehország-atlasz.

A fejezetekbe rendezett általános leírások mellett, röviden bemutatja a Škoda autógyártás történetét is. Mindezt praktikusan és átláthatóan teszik, korszerű és dinamikus tördeléssel, látványos képek segítségével.

HIBERNIA NOVA KIADÓ  http://www.hibernia.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.