Search
csütörtök 28 március 2024
  • :
  • :

Mindennapi maceráink

Görög Ibolya: Mindennapi maceráink

2MacGorogGörög Ibolya 1987 és 1999 között dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán. Hét miniszterelnököt szolgált ki ezalatt az idő alatt.

Protokoll az életem című első könyve is óriási sikert aratott, amelyben egyrészt az állami protokoll szervezésében szerzett tapasztalatait foglalta össze, másrészt hasznos tanácsokat adott a közösségben való helyes viselkedésre. Fél év alatt három utánnyomásra volt szükség.

1MaceraÚjabb könyve, a Mindennapi maceráink már kevésbé protokolláris, ám annál több jó tanáccsal szolgál azokra a helyzetekre, amelyekbe naponta kerülhetünk.

A mindenütt ránk leselkedő kihívásokra – “macerákra” – kapunk hasznos tanácsokat a tapasztalt szerzőtől, olyan közvetlenül, hogy még megfogadni is kedvünk támad a jó tanácsokat.

Macerás dolog másokkal együtt élni! Odafigyelni, segíteni, megszólítani, kérni valamit másoktól, megmondani a fodrásznak, hogy unom az évtizedes fazont, fogamzásgátlót kérni a dokinál, bemenni a gyerek osztályfőnökéhez, másik szerelőhöz vinni a kicsit, a szomszéd “ezermestertől” – csupa kínos ügy! Külföldön magyarnak lenni, egy merő macera! Segíthetek? Segítek!

A Mindennapi maceráink rádöbbent, olyankor is “viselkednünk kell”, amikor semmi kedvünk hozzá. A fejezetcímek: A reggel, Az öltözködésről, Utcán, Turistaként, Munkahelyen, Családi ügyek, Szórakozás, Családi ünnepek …

Athenaeum Kiadó  https://www.athenaeum.hu/

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.