Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

LEGO® kocka kiállítás

Európa legnagyobb LEGO® kocka kiállítása Budapestre érkezett

1LogoLenyűgöző építményeket láthatunk Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol február 28-án megnyílt a LEGO kocka kiállítás. Több mint 100 nagyméretű, látványos makett, 12 téma, 2000 négyzetméteren. A 7 millió LEGO kockát 15 kamion szállította a helyszínre.

Az ünnepélyes megnyitón, Dr. Medzihradszky Zsófia a Magyar Természettudományi Múzeum általános és közművelődési főigazgató-helyettese mondott köszöntőt. A kiállítást lengyel vállalkozás, a Wystawa Klockow (kocka kiállítás) szervezte. Rafal Szymanski a tulajdonos mutatta be a sajtó képviselőinek. Magyarországi képviselő: Gálfi István.

1LegocimMegcsodálhatjuk a Star Wars zónát, a Sport utcát életnagyságú sportolókkal. Van Tündérmese zóna. Az EMBERI TEST, rendhagyó biológia óra. Óriások támadása, Európában! A Batmobile 900.000 kockából, 11 méteres repülő modell több mint 1 millió LEGO® kockából.

A kiállításon a sport, a kultúra, a film és a mesevilág ismert alakjait is felvonultatjuk. Mindezt 1:1-es méretarányban. Az elképzelésünk már kezdetektől fogva az volt, hogy egy olyan bemutatót hozzunk létre, melyre eddig még nem volt példa, ezért a legjobb darabokat Európa több helyszínéről szállítottuk Budapestre – mondta el a kiállítás tulajdonosa és szervezője, Rafal Szymanski (középen).

A kiállításban több mint 100 bemutatott modell közül a leglátványosabbak

Egy 11 méter hosszú, egymillió kockából felépített Boeing 747-es repülő, melyet az Amerikai Egyesült Államok elnökének nemzetközi utazásaira fejlesztettek ki. A Guiness rekord esélyes Ferris Wheel – A világ legnagyobb LEGO®kockákból épített óriáskereke. Peter Sagan, szlovák profi kerékpáros és a Dakar-rali quad kategóriájának győztese, Rafal Sonik életnagyságú modellje, a Sportcsillagok utcájában. Csillagok Háborúja (Star Wars®) zóna a sorozat leghíresebb hajóival, alakjaival, jeleneteivel, fegyvereivel és csatáival. A szuperhősök: Spiderman TM, Iron Man TM, a 2,5 méteres Hulk TM életnagyságú rekonstrukciói. A S.H.I.E.L.D. titkosszolgálat fiktív légibázisa, a Helicarrier repülőgép anyahajó több mint 5 méteres modellje.

1HosokA kiállításon Budapest ismert nevezetességei is láthatók. A Parlament, a Hősök Tere, a Millenniumi emlékmű és jellegzetes szobrai külön a budapesti helyszín tiszteletére készültek el. A jelenlegi helyszín, a Magyar Természettudományi Múzeum apropóján egy Triceratops koponya is készült, 1:3 méretarányban.

A Fun Park 400 négyzetméteres játszóházában Duplo® és LEGO® elemekkel játszva engedhetjük szabadon a fantáziánkat.

Nemcsak a gyerekeknek, a felnőtteknek is rendkívüli szórakozási lehetőség. A kiállítás június 16-ig a hét minden napján 10-től 20 óráig (március 15-én ZÁRVA) tekinthető meg.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.