Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

PannKa Közösségi Tér

Átadták a PannKa Közösségi Teret

Ünnepélyes keretek között átadták a PannKa Közösségi Teret a XIII. kerületi Pannónia utcában március 5-én. Köszöntőt mondott Dr. Tóth József, polgármester, aki elmondta, hogy a Pannka Közösségi Tér a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában és támogatásával jött létre, több mint 300 négyzetméteren, két szinten, egyedülálló látványvilággal, sószobával, kreatív és természetes anyagokból készült játékokkal.

A közösségi tér interaktív módon teremt újabb szabadidős lehetőséget a kerületi lakosok, elsősorban az újlipótvárosi kisgyerekes családok számára. Számos fejlesztő programmal várja az édesanyákat, édesapákat és gyermekeiket 6 éves korig. Az otthonos játéktér fejlesztésének költsége több mint 120 millió forint volt.

1TothDr. Tóth József polgármester az átadóünnepségen elmondta, hogy a XIII. kerület együttműködik a családokkal. Igényeiket figyelembe veszik, amikor a szociális szolgáltatásainkat kiegészítik. Az új PannKa Közösségi Tér bővíti a családi fészek fogalmát: egy olyan hely, ahol a kiscsaládosok – anyukák, apukák, gyerekek – otthon érezhetik magukat. A PannKa játékterében, szabadidősen fejlesztik a gyerekek képességeit, de a szülők is találnak maguknak kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségeket.

A szakképzett foglalkoztatók által összeállított játékok és sokszínű programok fejlesztik a gyermekek kreativitását, kézügyességét, mozgását. A PannKa szolgáltatásai lehetővé teszik a szülők számára, hogy gyermekeikkel minőségi időt töltsenek együtt. Például van mozgásfejlesztő torna, baba-mama klub, zenei nevelés, közös éneklés, angol társalgó klub anyukáknak, mondókázás, éneklés kicsiknek szintén angol nyelven. 6Pannka

Az Egészséges babákért program keretében egészségügyi, illetve az étkeztetéssel kapcsolatos tanácsokat adnak dietetikusok, védőnők, házi gyermekorvosok. A délelőtti programok kerületi Partner Kártyával ingyenesek, a sószoba, valamint a többi szolgáltatás kedvezményesen vehető igénybe.

Megtudtuk azt is, hogy ma már minden negyedik-ötödik lakásvásárló a XIII. kerületben szeretne letelepedni, mindehhez az önkormányzat összes szolgáltatásának magas szintűnek kell lennie, köztük a szociális és egészségügyi ellátásnak is. A beköltözésekkel növekszik a lakosság, és a gyermekszületések száma ugyancsak emelkedik.

A megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott Bubics-Bodorkós Tamara, PannKa koordinátor és Karácsonyi Magdolna Aljegyző asszony. Részt vett az átadón Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, Holopné Schramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármesterek, önkormányzati képviselők …

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.