Search
kedd 19 március 2024
  • :
  • :

Csengery Antal Díjak

Csengery Antal Díjak

A Szabad Sajtó napja alkalmából átadták a Csengery Antal Díjakat március 14-én a Városházán. Tarlós István főpolgármester köszöntőjében elmondta, a valódi újságírás a tények és értékek jegyében születik. Az 1848-as szabadságharc évfordulójához közeledve, a magyar sajtó napján a Fővárosi Önkormányzat által alapított Csengery-díjat azok a médiamunkatársak kapják, akik munkájuk során nap, mint nap bizonyítják, hogy ismerik és alkalmazzák ezeket az alapelveket.

2CsengeryjoCsengery Antal a reformkor egyik kiváló publicistája, a Pesti Hírlap főszerkesztője volt. Munkásságát hívatásának tisztelete, a műgond, a körültekintés és a tényszerűség jellemezte. Életműve az évszázadok változásában is olyan állandó értékeket képvisel, ami példa lehet a ma újságíró nemzedékének.

Az önök munkája fontos Budapest számára. Segít abban, hogy a Főváros döntéshozóinak tervei, beszámolói eljussanak a közvéleményhez, de segít abban is, hogy a politikusok tájékozódjanak a budapestiek véleményéről, városépítő munkájuk visszhangjáról. A Fővárosi Önkormányzat nevében köszönöm, hogy önök, a Csengery-díj idei kitüntetettjei napi feladataikat, tudósításaikat, publicisztikáikat, riportjaikat és beszámolóikat, legjobb tudásuk szerint hittel és az újságírói etika képviseletével látják el – mondta a főpolgármester.

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján Csengery Antal-díjat kapott 2019-ben:

1CsengeryCimBÁNDY PÉTER újságíró, a Magyar Demokrata c. hetilap vezető szerkesztője, a fővárost és a Fővárosi Önkormányzatot érintő hírekről kimagasló szakmai felkészültséggel, hosszú időn át végzett magas színvonalú, hiteles tájékoztatásért.

HUTH GERGELY, a PestiSrácok.hu főszerkesztője, az írott és elektronikus újságírás területén több mint két évtizeden át, magas színvonalon végzett munkájáért.

JOLSVAI ANDRÁS író, újságíró a magas színvonalú irodalmi, újságírói, szerkesztői munkásságáért, valamint a fővárosi lakosság helytörténeti műveltségének gazdagításáért.

KAKUK L. TAMÁS, a Kossuth Rádió vezető szerkesztője, műsorvezetője a közmédia műsorainál több évtizeden át nyújtott magas színvonalú szerkesztői és műsorvezetői munkájáért.

CSEPEL.INFO, hírblog a XXI. kerületi lakosság tájékoztatásában, a sajtószabadság helyi szintű megteremtésében, a lokálpatriotizmus erősítésében betöltött szerepéért.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.