Search
csütörtök 18 április 2024
  • :
  • :

Szemünk fénye

Szemünk fénye 1Szemunk

Bemutatták a budapesti Belvárosi Színházban az amerikai írónő Deborah Zoe Laufer regénye nyomán – fordította Zöldi Gergely – színpadra vitt Szemünk fénye produkciót.

A darab kiinduló pontja a Schwartz testvérek – Norma a görcsösen hagyománytisztelő nővér, Herbert a pénzügyi zseni és a felesége, Simon az autista csillagász és Gene a sikeres tévéreklám rendező a barátnőjével – megérkeznek édesapjuk halálának egyéves évfordulójára a régi családi házba. Futják a kötelező köröket, próbálnak hű maradni az ősök emlékéhez. Nincs sok közös bennük, annyira különböznek egymástól, hogy maguk is csodálkoznak, hogyan alkothatnak egy családot.

Persze, családtagjainkat nem válogathatjuk meg, tetszik, nem tetszik, őket kaptuk. Ha rendetlenek? Ha nem szólnak hozzánk? Ha állandóan dirigálnak? És ráadásul mindenkinek vaj van a fején, vagy csontváz a szekrényében? Akkor is ez van …

Jó kis jellemábrázolás, miközben nevetünk rajtuk, magunkon is elgondolkodhatunk.

1SzemunkFenye

A vígjátékot Szabó Máté rendezte. Szereplők: Bonnie – Péter Kata, Kia – László Lili, Norma – Szamosi Zsófia, Gene – Nagy Dániel Viktor, Simon – Dékány Barnabás, Herbert – Pataki Ferenc. Producer Orlai Tibor.

További információ – Belvárosi Színház: www.belvarosiszinhaz.hu

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.