Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Frigyesy Ágnes: Ime az én szeretett fiam!

Frigyesy Ágnes: Ime az én szeretett fiam!

1FrigyesiBöjte Csaba ferences kisebb testvéri küldetéséről. A kötetben Böjte Csaba sokunk által szeretett, Igeként emlegetett veretes gondolatai olvashatók.

A szerző Frigyesy Ágnes, a Budapesti Székely Kör elnöke, aki újságíróként már 2003-ban készített interjút az akkor még nem közismert ferences pappal. Azóta önkéntes munkatársaként segíti példaértékű munkáját hol újságíróként, fotóriporterként, vagy éppen a zarándokvonaton utazó adománygyűjtőként.

Milyen gazdagok vagyunk, mi magyarok, hogy van egy Böjte Csabánk, aki Isten szeretetével nagy csodákra képes! Hisz mi az, ha nem csoda, hogy nevéhez egy személyben 6000 árva és nehéz sorsú gyermek felkarolása, taníttatása, nevelése, valamint 80 gyermekotthon működése, felújítása, építése köthető! Böjte Csaba nem csupán nehéz sorsú gyermekek életét emeli a magasba, nem csupán gyermekotthonokat javít, épít, tesz otthonossá egykor elhagyott, tönkrement és rátestált kastélyokat, hanem székely-magyar testvéreit sugárzó hitével az önzetlen szeretet útjára igazítja! Nemzetmentő, lélekmentő, keresztény hitünket védő kisebb testvér! Nagy lélekkel és nagy szeretettel! Istennek legyen hála, hogy 17 éve a nyomába szegődhettem! – írja a könyv bevezetőjében a szerző.

3Frigyesi

Frigyesy Ágnesnek ez már a negyedik könyve, amelyben 17 év gazdag újságírói terméséből gyűjtött össze egy csokorra valót. Az Olvasó kezébe teszi Csaba testvér 65 gondolatát, a zarándokokhoz írt két levelét, 75 képkollázsát.

Hogy élővé tegyük Böjte Csaba testvér személyét, bemutatjuk egy előadását, melyet a Budapesti Székely Kör szervezett számára az Új Városházán.

Tudósítások, beszámolók, színes Frigyesy fotók és 30 évvel ezelőtti eredeti archív felvételek gazdagítják a könyvet. A régi fényképek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány működésének első éveiben készültek, a két színes fotó Kiss Melitta felvétele.

4FrigyesyjoA könyvben olvashatunk a szerzetesrendekről, az erdélyi ferencesekről, továbbá bekerült a szerző Böjte Mihály, csíksomlyói ferencessel készült interjúja, valamint Bíró Antal János szintén ferences nemzet-építő gondolatai.

A ma már világutazó ferences testvér munkásságát Sajgó Szabolcs SJ jezsuita szerzetes Budapestről, fr. Urbán Erik az Erdélyi ferencesek tartományfőnöke Csíksomlyóról, fr. Főcze Imre Bonaventura OFM plébános Déváról, Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki kormánybiztos, valamint Csókay András nemzetközi hírű idegsebész, Borboly Csaba Hargita megye Tanácsának elnöke méltatta.

A könyv a Pauker Nyomda kiadásában jelent meg a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

Frigyesy Ágnes kötete megvásárolható a szerzőnél e-mailen: frigyesy@gmail.com  telefonon: +36-20/383-1417, valamint a Budapesti Székely Kör estjein.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.