Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

100 éves a Corvin mozi

100 éves a Corvin mozi – Ünnepeljük együtt a Corvint!

100 éve, 1922. november 21-én nyitották meg a Corvin mozgóképszínházat. Nem sok mozi mondhatja el magáról, hogy megnyitását a kor egyik leghíresebb költője kifejezetten erre az alkalomra írt versével köszönti. De nemcsak Kosztolányi Dezső gesztusa miatt különleges: a régi filmszínházak közül az egyetlen, melynek neve a nyitás óta nem változott.

A Corvin a kilencvenes évek közepe óta a legnagyobb mozisikereket vetíti, és számos kulturális esemény, díszbemutató és filmfesztivál helyszíne is. Ősztől a mozi két terme (Jávor, Karády) is csatlakozik a Budapest Film artmozi hálózatához, így a nézők, a korábbinál még színesebb kínálattal találkozhatnak. A mozi a továbbiakban 5 teremmel (Korda, Kabos, Jávor, Karády, Radványi) várja a közönséget.

Ünnepi programsorozatukkal ennek az évszázadnak a legfontosabb állomásait, legendás bemutatóit idézik fel.

Maratoni filmnézéssel indítanak: a Corvin moziéjszaka a közelmúlt egyik legsikeresebb eseménye, s ahogy mindig, úgy most is egyetlen karszalaggal látogatható.

A Névadók mozija sorozatban a nyitástól az ötvenes évekig vetített fontos alkotások láthatók a magyar filmtörténet kiemelkedő alkotóitól, Az aranyembertől az Állami áruházig, az előadások előtt korabeli filmhíradóval.

A Best of sorozatban a külföldi legendás bemutatókat idézik meg, olyan filmeket, amelyekre nem egyszer a „villamosmegállóig állt a sor” (E. T., Csillagok háborúja, Ben-Hur) –, s ez tényleg csak néhány cím az ünnepi műsorból – de nem feledkeznek meg a magyar kasszasikerekről sem: vetítik a Kontrollt, az Üvegtigrist, a Macskafogót, a Vukot és a Csinibabát is.

Közönségtalálkozó és mozitörténeti séta is lesz, és természetesen meglepetés vendégek.

A Moziéjszakára karszalagokat és Corvin 100 többi vetítésére már lehet jegyeket vásárolni.

Részletek és egyéb információk:

https://corvinmozi.hu/programok/corvin-100-corvin-mozi-jubileumi-programsorozata

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.