Search
vasárnap 23 június 2024
  • :
  • :

Anima Musicae

Grandiózus szólisták az Anima Musicae Kamarazenekar sorozatában

A zene lelkéről elnevezett kamarazenekar az új évadban is világhírű művészeket lát vendégül, akik szólistaként, koncertmesterként vagy éppen karmesterként fogják elkápráztatni a közönséget a Zeneakadémia Nagytermében. Giovanni Guzzo neve már ismerős lehet a hazai közönség számára. Két másik kiváló hegedűművész – Sebastian Bohren és Tedi Papavrami – azonban először lépnek fel Magyarországon.

Az együttes Grandioso bérletének főszereplői a komolyzenei élet igazi éllovasai, játékuk és a nem mindennapi műsorok felejthetetlen élményeket ígérnek a hallgatóságnak. A bérlet három koncertből álló sorozat.

Az első koncert november 27-én lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében (19,30). Az együttes a venezuelai születésű Giovanni Guzzoval lép színpadra.

A hangverseny egyik különlegessége, hogy a klasszikus művekből álló koncerten a hegedűművész ezúttal karmesterként is bemutatkozik. Joseph Haydn ,,A lakatlan sziget” nyitánya és Beethoven IV. Szimfóniája között pedig Mozart A-dúr Hegedűversenyét hallhatja a közönség Giovanni Guzzo lenyűgöző szólójával.

Giovanni Guzzo

Jelenleg a Camerata Salzburg koncertmestereként tevékenykedik. A művészről a kritikusok is csak szuperlatívuszokban beszélnek: játéka ,,magával ragadó” és ,,ellenállhatatlan”. Fiatal kora ellenére a világ legrangosabb zenekaraival lépett már fel, olyan kiválóságokkal dolgozott, mint Joshua Bell, Martha Argerich, Maxim Vengerov, Takács-Nagy Gábor. Tanulmányai befejeztével az intézmény történetének legfiatalabb oktatója lett a londoni Royal Academy of Music-on, jelenleg pedig a grazi Hochschule für Musik professzora. Páratlan játékát egy 1751-ben készült Gagliano hegedűn élvezheti a közönség. A számos díjjal kitüntetett, a világ legjelentősebb koncerttermeiben fellépő művészt először 2015-ben hallhatták az Anima Musicae Kamarazenekar élén az Óbudai Társaskörben, akkor szólistaként és koncertmesterként is debütált. Később a gyümölcsöző együttműködést folytatva 2018-ban, a zenekar Világsztárok sorozatán is fellépett a hegedűművész.

A hegedűművész így nyilatkozott a novemberi koncertről 

Grandioso bérlet későbbi koncertjein, március 2-án a fiatal svájci hegedűművészt, Sebastian Bohrent hallhatja a közönség, míg április 22-én pedig az egyik legsokoldalúbb szólistát, Tedi Papavramit látja vendégül az együttes. A két kiváló hegedűművész – Sebastian Bohren és Tedi Papavrami – először lépnek fel Magyarországon.

Az Anima Musicae Kamarazenekar további két bérlete, az Animato és a Capriccioso sorozatok egyaránt fantasztikus szólistákat, igazi zenei különlegességeket tartogatnak az érdeklődőknek.

Ahogyan az együttes korábban is felhívta rá a közönség figyelmét, a kamarazenekar anyagi helyzete és jövője nagyban függ a bérleteladásoktól. Ha tehetik, minél előbb vásárolják meg bérleteiket, ezzel is támogatva az Anima Musicae áldozatos munkáját. 

További információ: https://www.animamusicae.hu/concerts/grandioso-1-2022

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.