Search
szerda 24 április 2024
  • :
  • :

FELHÍVÁS – A Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hete

FELHÍVÁS

A Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hete rendezvényeihez való csatlakozásra

„Kézművesség a mindennapjainkban”

Március 20-ig várják az alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését a X. jubileumi Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hete rendezvényre. A március 27. és április 2. között megrendezésre kerülő nagyszabású programsorozathoz a helyi kézművesség és népművészet hagyományait bemutató programokkal lehet csatlakozni a határon innen és túlról.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) csatlakozva idén március 27-től április 2-ig újra megrendezésre kerül a X. Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hete. A rendezvényhez a népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek, népi kézművességgel foglalkozó egyesületek és szervezetek, a népi kézművességgel foglalkozó közösségek jelentkezését várják határon innen és túlról. Csatlakozni olyan egyedi programokkal lehet, amelyekben a helyi népi kézművesség és a népművészet hagyományai, értékei, a helyi népművészek tárgymegújító törekvései és alkotásai jelennek meg.

A jubileumi rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kézművesség mindennapjainkban betöltött szerepére és arra, hogy a kézművesség kreativitásra, alkotómunkára ösztönöz és a természetes anyagok felhasználásával fenntartható környezetet teremt, emellett rá kívánja irányítani a figyelmet a Kárpát-medence szerte működő műhelygalériákra, nyitott műhelyekre és kézműves alkotóházakra, amelyek a népművészet megőrzésének és tovább éltetésének letéteményesei.

Jelentkezési határidő: 2023. március 20.

Jelentkezni a www.ahazak.hu  és  www.nesz.hu  honlapon közzétett adatlap kitöltésével lehet.

Az adatlapot az ahazak2011@gmail.com és  neszfolk@nesz.hu  e-mail címekre várják.

Európai Művészet és Kézművesség Napjai

A magyarországi rendezvény meghirdetői: Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete,

Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ), Hagyományok Háza