A Településfejlesztési Szövetség meghirdette a Településfejlesztési Díjat

Meghirdették a Településfejlesztési Díjat

A Településfejlesztési Szövetség (TESZ) idén is meghirdette a Településfejlesztési Díjat, amelyre minden olyan önkormányzat és önkormányzati cég jelentkezhet, amely büszke valamely 2022-ben befejezett projektjére. A díj célja, hogy bemutassa, elismerje a településfejlesztés legjobb gyakorlatait és inspirációt nyújtson.

A díjra három kategóriában lehet nevezni: infrastruktúra-fejlesztés, szolgáltatásfejlesztés és közösségfejlesztés.

A kategóriákban három településméret szerint lehet indulni: 1. község, 2. város, 3. főváros, fővárosi kerület, megyei jogú város.

A nevezőknek elektronikusan egy rövid pályázati anyagot kell benyújtaniuk, amely tartalmazza a projekt főbb jellemzőit, eredményeit, fotóit és videóit.

A pályázatokat szakmai zsűri értékeli. A díjak az elismerés mellett természetesen médiafigyelemmel is járnak.

Az ünnepélyes Díjátadóra 2023 májusában kerül sor Budapesten. 

“Büszkék vagyunk arra, hogy olyan díjat alapítottunk, amely évről-évre Magyarország minden részéből vonzza a nevezőket. Fantasztikus szakmai élmény látni a rengeteg kreatív projektet, amelyet a hazai szakemberek megálmodnak” – mondta Szebeni Dávid, a TESZ elnöke.

A Településfejlesztési Díj nevezési határideje: 2023. március 30.

A Díj nagyszerű lehetőség arra, hogy a települések megmutassák az országnak legsikeresebb projektjeiket. Bővebb információ a TESZ honlapján található.

A Településfejlesztési Díj támogatói: Miniszterelnökség, Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Településfejlesztési Szövetség Egyesület közleménye