Search
hétfő 29 április 2024
  • :
  • :

Magyar Divatszövetség

20 éves jubileumát ünnepelte a Magyar Divat Szövetség Egyesület 

A Divatszövetség 2003-ban született. Az akkori Ez a Divat Magazin kiírása után az elkészített terveket nem volt mód gazdasági okok miatt bemutatni és az akkori NEXT Magazin tulajdonos-főszerkesztője, Csabai Ágnes javaslatára alapították meg a Magyar Divat Szövetséget, olyan emberekkel, akik szakmai múlttal rendelkeztek és már bizonyítottak. A Divatszövetség tevékenysége a szakmák közötti divatkoordinációra, információ nyújtásra, tanácsadásra, és a fiatalok bemutatására épült.

A Magyar Divat Szövetség vezetősége 2003-ban: Kovalikné, Vámos Magda, Eötvös díjas divattervező – elnök. Csabai Ágnes, NEXT Magazin tulajdonos – főszerkesztő. Dr. Ács Ferencné Klára, újságíró, divatszakértő – főtitkár.

Már az első Divatolimpia bebizonyította, szükség van arra, hogy a fiatalok megmérettethessék magukat. Ez után megrendezésre került a második és a harmadik Divatolimpia a Művészetek Palotájában, melyre mindkét esetben közel száz pályázat érkezett. A kiírt témák között szerepelt többek között a hivatali öltözködés, haute couture témában a víz és a nemzetközi etnika, illetve a magyaros stílus kialakítása.

A divattervezői verseny döntőbe jutott kreációiról Benkő Sándor fotográfus irányításával művészi fotókat készítettek.

A Divatszövetség segítette a hazai gyártók nemzetközi piacra történő kijutását is. Kollektív magyar standdal jelentek meg a milánói Modaprima, és a brnoi Sty+Kabó szakvásáron, illetve a Kievi Magyar Napokon. A 2006-os Divatolimpia két fiatal díjat nyert tervezője a Divatszövetség képviseletével – Bicsérdi Ágnes és Kontur Réka– önálló standon mutatkozhatott be a düsseldorfi CPD divat szakvásáron.

Mára a helyzet megváltozása következtében nyitottak a nagyközönség felé és beszélgetésekkel egybekötött divatbemutatókat, klubokat szerveznek.

A Magyar Divat Szövetség Egyesület 20. születésnapi jubileumát az Óbudai Társaskörben tartotta, ahol a divatbemutatóra olyan nagy volt az érdeklődés, hogy pillanatok alatt teltház lett.

A ruhákat kreatív megoldások, ötletes színkombinációk jellemezték. A nézők elégedetten tapsoltak, miközben a fényképezőgépek is előkerültek. A színvonalas esemény ünnepi hangulatban zajlott.  A divatbemutató végén Klement Mária csokrot adott át Vámos Magdának, Ács Klárának, dr. Medgyessy Ildikónak és Rák Katinak.

A Magyar Divat Szövetség elnöksége 2023 – ban:

Kovalikné, Vámos Magda – örökös tiszteletbeli elnök. Dr. Medgyessy Ildikó – elnök. Klement Mária – alelnök. Takács Zsuzsanna – művészeti vezető. Alapfy László – Alapfy Stúdió – fotográfus.