Search
hétfő 6 május 2024
  • :
  • :

Jégvilág – kiállítás és korcsolyapálya

Jégpálya és kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban

Korcsolyázz jégkorszaki és sarkvidéki állatok között

Nem kell messzire utaznia annak, aki hóra, jégre vágyik, a Magyar Természettudományi Múzeumban igazi téli hangulat fogadja a látogatókat. Itt beköszöntött a jégkorszak: megidézték a sarkvidéki jégtakarót és benépesítették a hideg éghajlat egykori lakóival.

160 m2-es műjégpályával és 17 kiállítással várják a látogatókat 2023. november 17–2024. február 17. között, minden nap 9–17 óráig.

A korcsolyapályához kapcsolódó, a legutolsó jégkorszak és a sarkvidék, valamint a tundra leglátványosabb, már kihalt vagy veszélyeztetett állatfajait bemutató kiállítás egyszerre kínál élményt, tudást, szórakozást a család minden tagja számára, és teszi több generációs vonzó programmá a múzeumlátogatást. A Magyar Természettudományi Múzeum fontos missziója, hogy az élővilágot fenyegető, globális klímaváltozás okozta társadalmi problémára már a legifjabb generáció körében felhívja a figyelmet, a fenntarthatóbb és élhető jövő megteremtése érdekében.

A korcsolyapálya használatának feltételei

A korcsolyapályát múzeumi belépő megváltásával, felelősségi nyilatkozat aláírását követően lehet használni. A nyilatkozat előre letölthető, kinyomtatható, aláírható és a helyszínen leadható, de lehetőség van helyszíni kitöltésre is.

A korcsolyapálya használatához kérik, hogy a helyszínen az információs pultban foglaljanak időpontot!
8 éven aluli gyermekek csak felnőtt kíséretében használhatják a pályát.

A korcsolyázókat egész óránként engedjük be a pályára, akiknek 50 percig van lehetőségük igénybe venni azt. A korcsolyapálya rendjére pályafelügyelő vigyáz. 

Korcsolyakölcsönzés

A helyszínen ingyenesen, kaució letétele mellett lehet korcsolyát kölcsönözni 25-östől 47-es méretig, de saját korcsolyát is lehet hozni.