Search
szombat 20 július 2024
  • :
  • :

MVM Koncertek – A Zongora-sorozat

Jevgenyij Koroljov és a Goldberg-variációk

Korunk egyik legkiválóbb Bach játékosának tolmácsolásában hallhatjuk újra Bach remekművét

„ha csak egyetlen CD-t tudnék magammal vinni egy lakatlan szigetre, akkor Koroljov Bach-felvételét választanám, mert még az éhségtől és szomjúságtól elepedve is egyre csak ezt a felvételt hallgatnám újra és újra, egészen az utolsó leheletemig”. Ligeti György

Az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat utolsó hangversenyén, 2023. december 5-én Jevgenyij Koroljovot köszönthetjük a Zeneakadémia Nagytermében.

Fazil Say hatalmas sikere után, ahol a Müpában 1600 néző állva ünnepelte a török zongoraművészt, ezúttal a Zeneakadémia Nagytermében hallhatjuk újra a Goldberg-variációkat. Jevgenyij Koroljov a nemzetközi zenei élet különleges jelensége, hallgatóközönségét látványos attitűdök nélkül, rendkívüli művészi és interpretációs képességével és a tolmácsolt művek lenyűgöző spirituális megértésével győzi meg.

A világhírű zongoraművész vallja, hogy az igazi művészet több a tökéletes színvonalú technikai megvalósításnál. Az érzelmi hatás átadása nélkül elvész a zene igazi mondanivalója.

2023 december 5. (kedd), 19:30 óra – Zeneakadémia Nagyterem

Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora

Jevgenyij Koroljov zongoraestje

J S. Bach: Goldberg-variációk, BWV 988

A 2024-es év vendégművészei a Müpában

Grigorij Szokolov, Piotr Anderszewski, Bogányi Gergely és Balázs János.

A hangversenyekre jegyek vásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.azongora.hu honlapon, ahol további információk olvashatók A Zongora-sorozat 2024-es koncertjeiről is.