Search
csütörtök 2 május 2024
  • :
  • :

Emberarcú Egészségért díjakat adtak át

Szívmelengető egészségügyi kezdeményezéseket díjaztak

Immár második alkalommal hirdette meg a Teva Gyógyszergyár Zrt. az Emberarcú Egészségért nagysikerű pályázatát, hogy elismerje azokat az értékteremtő egészségügyi kezdeményezéseket, amelyek önzetlen segítségnyújtásukkal  jelentősen hozzájárulnak a betegek életminőségének javításához.

A tavalyi évhez hasonlóan két kategóriában lehetett nevezni a díjra: magánszemélyeknek és egészségügyi szakembereknek, illetve egészségügyi, oktatási intézményeknek, társadalmi, civil és gazdálkodó szervezeteknek.

A felhívást kiemelt érdeklődés kísérte,110 nevezés érkezett, így az elmúlt két év során összesen 250 szívmelengető kezdeményezést ismerhettek meg közelebbről a szervezők.

A beérkezett pályázatokat a belső zsűri pontozással értékelte a kiírásban megadott kritériumok alapján: hasznosság/fenntarthatóság, empátia/emberközeliség, újszerűség/kreativitás.

A végső győzelemre is esélyes 12 döntős pályázat közül a Teva munkavállalói szavazták meg a győzteseket. A díjazottak között összesen 5,8 millió forint pénzjutalmat osztott ki a pályázat kiírója.

A november 30-i ünnepélyes díjátadó rendezvényen Jelena Livšica kereskedelmi vezérigazgató elmondta, hogy a több országban is megrendezésre kerülő (angolul „Humanizing Health Awards” nevű) programot azért hozta létre a Teva, hogy a legjobb pályázatok elismerésén túl felhívja a figyelmet a betegközpontú kezdeményezések fontosságára.

Tóth Mariann, a vényköteles üzletág igazgatója a belső zsűri nevében kiemelte: lenyűgöző látni, milyen sokan vagyunk, akik szeretnénk többet tenni, s hogy ezt a közös küldetést mennyire változatos módon lehet szolgálni.

Az Emberarcú Egészségért díj 2023 győztes pályázatai

Magánszemély és egészségügyi szakember kategória

Csörszné Pál Anna Klaudia: Ingyen szemöldöktetoválás kemoterápián átesett hölgyek számára

A kozmetikusként és sminktetoválóként dolgozó Csörszné Pál Anna projektje személyes érintettségből fakad, példaképe, a nagymamája rákban hunyt el, így megtapasztalta, hogyan veszíthetik el fokozatosan nőiességüket a daganatos betegek a kezelések előrehaladtával. Felajánlásával rajtuk kíván segíteni.

Dr. Kulja András Tivadar: Közérthető és hiteles online egészségügyi edukáció – az informáltabb betegekért

A nyertes által hazánkban elsőként elindított egészségedukációs TitTok-csatorna 2 év alatt 332.000 követőre tett szert. A sebész szakorvosjelölt, egyetemi oktató szerint az egészségügyi dolgozóknak igazodnunk kell az emberek megváltozott információ fogyasztási szokásaihoz, hogy a közösségi média platformokon is fel tudják venni a harcot a betegeket megtévesztő oldalakkal szemben.

Egészségügyi, oktatási intézmény, társadalmi, civil és gazdálkodó szervezet kategória

Démétér Alapítvány: Démétér program a csontvelő-transzplantáción átesett gyermekekért

Démétér Ház, amellett hogy biztosítja a vidékről kórházba kerülő gyerekeknek a szüleik állandó jelenlétét, tanulási lehetőséget, pszichológust és programokat is kínál, ezzel is könnyebbé téve az itt töltött időt és csökkentve az izolációt. Az egyedülálló rehabilitációs program már közel 800 családnak könnyítette meg a betegséggel töltött hónapokat.

TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány: Hogyan változtatják meg a kutyák egy hospice ellátást végző osztály légkörét

Az alapítvány speciálisan képzett segítőkutyákkal támogatja az egészségügyi, pszichológiai, szociális vagy más területen nehézségekkel küzdők életét. Egy hospice osztályon óriási szükség van a vidám pillanatokra, az érintésre, a kapcsolódásra, az odafigyelésre, mindenre, amit egy kutya – kedves lényével és feltétel nélküli szeretetével – adni tud, legyen szó végstádiumú betegekről, hozzátartozókról vagy dolgozókról.

Az Emberarcú Egészségért díj 2023 zsűrijének különdíja

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI): Traumaérzékeny nőgyógyászati ellátás hajléktalan élethelyzetű nők számára

BMSZKI tavaly októberben Magyarországon elsőként traumaérzékeny nőgyógyászati szakellátást hozott létre hajléktalan hölgyeknek. A nők hajléktalanná válása mögött az esetek felében valamilyen bántalmazás áll: családon belüli vagy kapcsolati erőszak, szexuális abúzus. Az alapgondolat, hogy bárki, aki belép az ajtón, hordozhat magában olyan sebeket, amelyek megnehezíthetik számára a vizsgálaton való részvételt.

A győztes pályázatok nyereménye egyenként bruttó 1,000,000 forint, a további nyolc, döntőbe jutott pályázat nyereménye bruttó 100,000 forint. Elismerő okleveleiket szintén a november 30-i díjátadó rendezvényen vehették át a döntős pályázók: (1) Aprónép Alapítvány a Gyermekek Megsegítésére (2) Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház, Kecskemét, Pszichiátriai Osztály és Járóbeteg Szakellátás (3) Bódi-Kéki Kira (4) Czuppon Krisztina (5) Dr. H. Nagy Katalin (6) Magyar Rákellenes Liga (7) Dr. Markó Gábor (8) Plüss Kommandó.

A győztes pályázatokat a szervező Teva Gyógyszergyár Zrt. részletesen is bemutatja a honlapjánwww.teva.hu/emberarcu-egeszsegert

Teváról

A Teva több mint 120 éves tapasztalatával fejleszti és gyártja gyógyszereit. Magyarországon immár 30 éve van jelen. Debreceni és sajóbábonyi üzemében a kutatás-fejlesztési tevékenységtől az alapanyag-gyártáson keresztül a kész gyógyszergyártásig, törzskönyvezésig és gyógyszerértékesítésig számos tevékenységet folytat. A Teva a hazai gyógyszerpiac egyik vezető vállalata, amely mintegy 2,000 munkavállalót foglalkoztat, és 2020-ban a legtöbb doboz gyógyszert forgalmazta Magyarországon.