Search
vasárnap 28 április 2024
  • :
  • :

Gustav Klimt Csókja

KLIMT és A CSÓK

Pannonia Entertainment forgalmazásában az Exhibition on Screen legújabb tagja, az ikonikus Klimt – A csók című angol képzőművészeti dokumentumfilmje decembertől a művészmozikban

Gustav Klimt Csókja a világ egyik legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye. Talán ez a legnépszerűbb poszter a diákkollégiumok falán Pekingtől Bostonig.

A festmény – a valódi arany, a díszítő minták, a szimbolizmus és a forrongó erotika – alapos tanulmányozása során utunk a figyelemre méltó századfordulós Bécsbe vezet, amikor egy új világ küzdött a régivel.

Az 1908 körül Bécsben festett, ismeretlen ölelkező párt ábrázoló, szuggesztív kép elkészültétől fogva megigézi a nézőket titokzatosságával, érzékiségével és káprázatos anyagaival. De mi is áll a festmény vonzereje mögött; és ki is volt az alkotója?

Klimt a szecessziós mozgalom titánja volt, aki dekadens új világokat teremtett, amelyekben a gyengéd érzékiség, az ősi mitológia és a radikális modernitás egyesült.

„Bárki, aki tudni akar rólam valamit, az nézze meg figyelmesen a műveimet, és onnan próbáljon rájönni, ki vagyok, és mit akarok elérni”. (Gustav Klimt)

Fedezze fel a világ egyik kedvenc festménye mögött rejlő botrányos életű alkotót és az őt érő rendkívüli hatások gazdag szövevényét!

A Frida Kahlo és a Mary Cassatt – A modern nő portréja rendezőjétől és a Vermeer: A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás producereitől most egy erőteljes, lebilincselő és szenvedélyes új film érkezik decemberben a hazai művészmozikba: Klimt és A csók!

Angol képzőművészeti dokumentumfilm

Rendező: Ali Ray Producer: Phil Grabsky

Zene: Asa Bennett

Forgalmazza: Pannonia Entertainment