Search
csütörtök 25 április 2024
  • :
  • :

MATE és Mellow Mood Hotels

A MATE és Mellow Mood Hotels Akadémia a minőségi képzések szolgálatában

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és Mellow Mood Hotels cégcsoport együttműködési megállapodást kötött közös képzési, kutatási és gyakorlati programok megvalósításának céljával, melyek a MATE-Mellow Mood Hotels Akadémia égisze alatt valósulnak meg. A kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, valamint a Mellow Mood Hotels cégcsoport két tulajdonos-ügyvezetője, Sameer Hamdan és Zuhair Awad írták alá. A sajtótájékoztató helyszíne a Párisi Udvar Hotel Budapest volt.

A szakmai partnerség keretében az Egyetem kompetenciafejlesztő felnőttképzési programokat indít a munkavállalási esélyek javítása érdekében, továbbá magyar és angol nyelvű felsőoktatási képzések kerülnek meghirdetésre, melyek gyakorlati helyszínét a szállodalánc biztosítja.

Az aláírt megállapodás megteremti a közös tevékenység lehetőségét a turisztikai szektor egyes szegmenseiben a magas minőségű felnőtt- és felsőoktatási képzések, továbbképzések tekintetében, melyek a munkaerőpiaci igényeknek és a jövő kihívásainak megfelelően kerülnek kialakításra. Akik a MATE-Mellow Mood Hotels Akadémián szereznek oklevelet, képesítést, Budapest frekventált területein lévő elegáns szállodákban helyezkedhetnek el.

Sameer Hamdan és Awad Zuhair a Mellow Mood Hotels cégcsoport tulajdonosai elmondták, hogy a szállodák működéséhez nagyon fontos a munkavállalók továbbképzése, fejlődése. Közel tíz évvel ezelőtt ezért is indították el az első saját képzésüket – a Mellow Mood Akadémiát. Hisznek a fejlődésben és nagyon örülnek az új együttműködésnek, mert az elméleti és gyakorlati képzések motiváltabb és képzettebb új kollégákat eredményezhetnek.

Török Ágoston, a Mellow Mood Hotels cégcsoport általános igazgatóhelyettese kiemelte, hogy a szektorban tapasztalható munkaerőhiány Budapesten is nagy mértékben érzékelhető és muszáj lépéseket tenni a fejlődés érdekében. Mint mondta, a MATE Közép-Kelet Európa legnagyobb agráregyeteme, ahol a széles körű képzések lefedik a farmtól az étkezőasztalig a teljes folyamatot. Nemcsak agrártudományi, hanem pénzügyi, gazdasági és műszaki szakembereket képeznek. Nagyon örülnek, hogy elsőként kezdhetik meg az együttműködést az egyetemmel, és bíznak benne, hogy a közös, elméleti és valódi gyakorlati tapasztalatot is kínáló képzésekkel olyan értéket teremthetnek, amely a teljes szállodaiparra és vendéglátásra nézve előnyös lehet.

Dr. Gyuricza Csaba rektor arról beszélt, hogy az Egyetem turizmus, vendéglátás és szállodai gazdálkodás tématerületéhez kapcsolódó, komplex elméleti és gyakorlati oktatáshoz, valamint az utánpótlás biztosításához nélkülözhetetlen a szállodalánc partnersége. Elsősorban a felnőttképzésben, az alap- és mesterszakok, valamint a doktori képzések tekintetében működik együtt az Egyetem a Mellow Mood Hotels cégcsoporttal, a hallgatói tapasztalatszerzés és a szakmai gyakorlati lehetőségek biztosítása érdekében. Emellett közös kutatások, publikációk, szakmai versenyek megvalósítását is tervezik.

Megalakítjuk a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – Mellow Mood Hotels Akadémiát, melynek keretében első lépésként három rövidtávú képzést dolgoztunk ki és hirdetünk meg közösen a szállodaláncolatban dolgozó kollégákkal együttműködve. Ezek az éttermi szerviz asszisztens, a chef helyettes/ételkészítési szakértő és a szállodai higiéniai felelős. Jó hír a képzéseken résztvevők számára, hogy a befejezést követően a Mellow Mood Hotels a legjobban teljesítőknek akár rögtön állást kínálhat – mondta Dr. Gyuricza Csaba.

A MATE és a 10 egységet üzemeltető Mellow Mood Hotels szállodalánc releváns munkatapasztalatot és karrierlehetőséget biztosít a képzésekben résztvevők számára.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.