Search
péntek 29 március 2024
  • :
  • :

Anima Musicae Kamarazenekar

12 éves az Anima Musicae Kamarazenekar 

Az Óbudai Társaskörben különleges születésnapi koncertet tart a 12 éves Anima Musicae Kamarazenekar június 20 -án 19 órakor a Till Ottó-teremben. Amit hallhat majd a közönség: emlékezetes pillanatok és ezekhez kapcsolódó művek a zenekar életéből. 12 év – 12 történet!

Június 20-án 12 éve alakult a „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar. Az együttes hazánk folyamatosan fejlődő fiatal formációja, több nemzetközi verseny és hazai díj kitüntetettje, a főváros és Európa rangos helyszíneinek meghatározó szereplője.

A zenekar repertoárja rendkívül színes mind stílusok, mind műfajok tekintetében, melyet a születésnapi alkalmon is bemutatnak. Az esemény házigazdája G. Horváth László, a zenekar művészeti vezetője.

Hogyan jön létre egy együttes? Milyen nehézségek, küzdelmek, sikerek várnak rá? Vajon minden külföldi utazás, turné zavartalanul zajlik? Milyen emlékeket őriznek az elmúlt 12 évből?

A rendhagyó születésnapi koncerten a zenekar életébe enged betekintést az Anima Musicae G. Horváth László vezetésével. Tizenkét történet és tizenkét zenemű mellett a fiatal együttes mindennapjait mutatja be a zenén túl.

Június 20-án az Anima Musicae az élő előadás magával ragadó és dinamikus élményével várja vendégeit, ahol a közönség és a zenészek együtt ünnepelhetik a zene örömét. Ezen az estén tehát az ünnepelt ad „zenei ajándékot” a közönségnek meglepetés zeneművek tolmácsolásával.

További információ: https://www.obudaitarsaskor.hu/index.php/hu/component/jem/event/39816-az-anima-musicae-kamarazenekar-szuletesnapi-koncertje

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.