Search
csütörtök 13 június 2024
  • :
  • :

Pályázat az emberarcú egészségért!

Pályázat az emberarcú egészségért

A Teva Gyógyszergyár Zrt. pályázatot hirdet, hogy megtalálja és elismerje azokat az egészségügyi kezdeményezéseket, amelyek önzetlen segítségnyújtásukkal jelentősen hozzájárulnak a betegek életminőségének javításához. Olyan szakemberek, civilek és szervezetek értékteremtő munkáját és önzetlen segítségnyújtását kívánja díjazni, akik ezzel hozzá járulnak az egészségügy emberi oldalának megmutatásához.

Magyarországon idén első alkalommal kerül kiírásra a Teva „Emberarcú Egészségért díj 2022” pályázata. A gyógyszergyártó cég fő missziója – az egészségügyi ellátás hozzáférhetőségének javításán túl – a betegek életminőségét befolyásoló kezdeményezések támogatása, mert vallja, hogy a magas szintű egészségügyi ellátáson és a gyógyszeres kezelésen túl a betegeknek szükségük van a lehető legtöbb törődésre, empátiára, emberségre, méltóságra és együttérzésre is a gyógyulásukhoz.

A hosszú kórházi kezelések, de akár a rutinvizsgálatnak minősülő beavatkozások is gyakran mély nyomot hagyhatnak a páciensek lelki világában, kiváltképpen gyermekkorban és időskorban. A vizsgálatok, beavatkozások során gyakran érezhetünk szorongást, kontrollvesztést és kiszolgáltatottságot. Ilyenkor minden olyan gesztus és extra törődés számít, ami érzékelteti a kezelés alatt álló beteggel és családjával, hogy törődnek vele, nem hagyják magára, legyen szó akár egy színesre festett, vidám váróteremről, vagy az odafigyelés bármilyen apró jeléről.

Az Emberarcú Egészségért díj 2022” díjra nevező pályamunkákat a www.teva.hu/emberarcu-egeszsegert weboldalon lehet online benyújtani.

A zsűri a kezdeményezés hasznossága, egyedisége, kreativitása, emberközelisége és fenntarthatósága szempontjából értékeli a beérkező pályázatokat, melyek közül a Teva munkavállalóinak szavazatai alapján kerül ki a 4 nyertes kezdeményezés.

A díjra pályázhat minden magyar magánszemély, egészségügyi dolgozó, természetes és jogi személy, egészségügyi intézmény, civil és állami szervezet, nem feltétel az egészségügyhöz kapcsolódó munkaviszony. Pályázni olyan önkéntes segítségnyújtó és értékteremtő projektekkel lehet, melyek az utóbbi másfél évben valósultak meg, és/vagy kezdődtek el.

Pályázni 2 kategóriában lehet.

A zsűri az ötlet egyedisége, a kreativitás és a társadalmi érzékenyítés szempontjából értékeli majd a beérkező pályázatokat, amelynek benyújtási határideje: szeptember 15. éjfél.

A részletes pályázati felhívás és pályázati űrlap az alábbi linken érhető el: www.teva.hu/emberarcu-egeszsegert

Az „Emberarcú Egészségért díj 2022” eredményhirdetésére és a díjak ünnepélyes keretek között történő átadására 2022. novemberében kerül sor. A négy győztes pályázat nyereménye egyenként bruttó 1.000.000 forint.

A Teváról

A Teva immár 120 éves tapasztalatával fejleszti és gyártja gyógyszereit. 3,500 terméket tartalmazó portfóliójában szinte minden terápiás területre kínál készítményt, melynek köszönhetően globális vezető a generikumok területén. A Teva emellett jelentős innovatív kutatás-fejlesztési tevékenységet is végez, s a világon naponta csaknem 200 millió beteg gyógyulását segíti kiváló minőségű készítményeivel.

Magyarországon közel 30 éve van jelen. Debreceni és sajóbábonyi üzemében a kutatás-fejlesztési tevékenységtől az alapanyag-gyártáson keresztül a kész gyógyszergyártásig, törzskönyvezésig és gyógyszerértékesítésig számos tevékenységet folytat. A Teva a hazai gyógyszerpiac egyik vezető vállalata, amely közel 2000 munkavállalót foglalkoztat, és 2020-ban a legtöbb doboz gyógyszert forgalmazta Magyarországon.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.