Search
vasárnap 23 június 2024
  • :
  • :

New Millennium Nemzetközi Akadémia

Megalakult a New Millennium Nemzetközi Akadémia

A New Millenium Nemzetközi Akadémia Miranda Liu hegedűművésznő (a Concerto Budapest koncertmestere) alapításában alakult meg, és hiánypótló feladatot lát el. Alapja a New Millenium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amely mesterkurzusaival minőségi oktatást és online tanulási lehetőségeket kínál feltörekvő kreatív zenészeknek, akik olyan világhírű zenészektől, tanároktól, művészmenedzserektől és szakértőktől tanulhatnak, akik aktív résztvevői az európai kulturális életnek.

Az akadémia a  következő partnerekkel működik együtt: Cadenza Művészeti Ügynökség (Magyarország), Asociación Cultural Musical Sociedad Filarmónica de Vilagarcía (Spanyolország), Polifonia (Bulgária), Anna Rothschild Ensemble Verein (Ausztria). 

Minden szervezet fogadja a New Millennium Nemzetközi Akadémia mesterkurzusait és műhelyeit az adott partnerországban a következő két év alatt.  Budapesten már 2022. augusztus 25 – 30. között sor kerül a mesterkurzusokra, a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivállal párhuzamosan.

Az akadémia alapvető elvei közé tartozik a befogadás, a sokszínűség és a nemek közötti egyenlőség, hiszen a tehetség nemtől, kortól vagy származástól független. A létrehozók nagyvonalú ösztöndíjakat biztosítanak, hogy a hátrányos helyzetű tanulóknak is lehetősége legyen részt venni a nemzetközi művészek részvételével megvalósuló átfogó oktatáson.

Az idei kurzusokra július 15-ig várják a jelentkezéseket, nemtől és kortól függetlenül, az oktatás egy része – reagálva a 21 század igényeire – online is zajlik. 

“Az Akadémia egyik sarokpontjaként személyes mesterkurzusokat szervezünk, amelyek négy helyszínen kerülnek megrendezésre. Nyáron Budapesten, Bécsben, Nikolovoban és Vilagarcia de Arousa-ban. Öt napos mesterkurzusokat szervezünk a partnereinkkel együttműködésben, nemzetközi hírű európai zenészekkel. A személyes mesterkurzusokat év közben is folytathatják a résztvevők online formában, így szeretnénk elérhetőbbé tenni a magas színvonalú oktatást a felnőttek részére is” – mondta Miranda Liu hegedűművésznő, az Akadémia alapító-művészeti vezetője.

A következő művészekkel találkozhatnak a résztvevők az oktatók között:

Miranda Liu (Koncertmester, Concerto Budapest, V4 String Quartet, Central European String Quartet), Korcsolán Orsolya (Musikschule in Wien, Anna Rothshield Ensemble), Vlad Stanculeasa (Koncertmester, Basel-i Szimfonikus Zenekar, Barcelona Szimfonikus Zenekar, Fesztiválzenekar) – hegedű, Bartosz Koziak (V4 String Quartet, Bydgoszcz zenei egyetem  ) – cselló, Győri Noémi (Royal Northern College of Music, Manchester) – fuvola, Pálfi Csaba (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem) – klarinét, Sugár Gergely (Wiener Symphoniker, Anna Rothshield Ensemble, Grazi Zeneművészeti Egyetem) – kürt, Georgy Tchaidze (Honens Zongoraverseny győztese), Josu Solaun (Enescu Zenei Verseny győztese) – zongora, és Bábel Klára (Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar) –hárfa

“A mesterkurzusokon kívül workshopokat és előadásokat is szervezünk, amelyekre online formában kerül sor. Ezeknek a témája több olyan területet érint, amely a mai világban elengedhetetlen a hosszú és sikeres karrier felépítéséhez, ugyanakkor a zeneművészeti egyetemeken nem beszélnek róla. Célunk, hogy a résztvevőknek olyan tudást adjunk át, ami segíti őket, például egy állás elnyerésében, karrierjük építésében. Külön foglalkozni fogunk azzal, hogy hogyan készülhetnek fel próbajátékra, tarthatják magukat lelkileg egészségesen. De lesznek előadások a kommunikáció, a közösségi média és a branding témakörében is” – folytatta az alapító.

Részletek és jelentkezés július 15-ig https://nmicmf.com

További információ … nmicmf@yahoo.com

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.