Search
csütörtök 13 június 2024
  • :
  • :

Hollywoodi klasszikusok

Hollywoodi klasszikusok és zenés filmek

A Pólus Center Moziban és a nemrég nyílt GOBUDA Moziban Hollywoodi klasszikusokat és zenés filmeket vetítenek. Minden előadás este 19:00-kor veszi kezdetét.

A GOBUDA Moziban a Klasszik Filmklub keddenként: 6-án, 13-án, 20-án és 27-én vetíti a filmeket.

Indításként Ron Howard 1995-ös vezényletével végrehajtódik az Apollo 13 útja. A 140 perc legénységét Tom Hanks, Kevin Bacon és Bill Paxton adják, míg a problémajelentést Houstonból Ed Harris fogadja. Az űr után a Végzet Templomába kalandozunk, a program Indiana Jones-zal folytatódik. Steven Spielberg 1984-es mozijában másodjára játssza el a címszerepet Harrison Ford, de a 135 perces cselekmény egy évvel megelőzi a franchise nyitányát. Elcsíphető lesz a John McTiernan rendező 1990-es filmje, a Vadászat a Vörös Októberre. A 129 perces moziban Sean Connery a sztár, de Alec Baldwin bőrében itt debütált Jack Ryan mozgóképen, hogy aztán két folytatást Forddal és három rebootot is megéljen. Ha pedig már egy titkosügynök felé vetődtünk, a Filmklub zárásaként érkezik egy másik: Jason Bourne. Doug Liman 2002-ben csinált Matt Damonból akcióhőst, aki 119 percig próbálja megfejteni Rejtélyét: ki is ő, és miért képes egy olasz melót is megidézni a Minivel? 

A GOBUDA Moziban a zenés filmek csütörtöki napokon: 8-án, 15-én, 22-én és 29-én kerülnek vetítésre.

A nyitótáncot John Travoltáék ejtik meg 110 perces musicalükkel, az 1978-as Greasezel. A következő hetekben az Abba rajongói örülhetnek, előbb a 2008-as Mamma Mia!, majd 10 évvel későbbi folytatása jön. Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried és a többiek 110-114 percig szakítanak ki a hétköznapokból. Végül már komolyodik a hangvétel, egy egyáltalán nem tipikus életrajzi film, a 2019-es Rocketman révén. Dexter Fletcher rendezése Elton John életébe ad bepillantást 119 percig, musical elemekkel és Taron Egerton nagyszerű alakításával.

A Pólus Centerben szerdánként: 7-én, 14-én, 21-én és 28-án kerülnek műsorra a Klasszik Filmklub tagjai.

Kezdésnek nem más, mint A sebhelyesarcú hódítja meg 170 percig a nézőket. Brian De Palma rendezése 1983-ból Al Pacino talán legemblematikusabb szerepe. Egy héttel később Mexikó felé vesszük az irányt az 1996-os Alkonyattól pirkadatig Robert Rodriguez dirigálásával. A 108 perc főszereplői George Clooney és a társíró Quentin Tarantino. A követő héten a II. világháborúban játszódó Becstelen brigantyk lesz a soros. A 153 perc sztárparádé, Christoph Waltz Oscar-díjas alakítása mellett feltűnik Brad Pitt, Michael Fassbender, Mélanie Laurent, Diane Kruger és Daniel Brühl. Majd lazább vizekre evezve az 1980-as The Blues Brothers zár. A Saturday Night Live szkeccsből John Landis varázsolt egész estés, 127 perces zenés vígjátékot, John Belushival, Dan Aykroddal, sok cameóval és még több összetört rendőrautóval.

Az egyszeri vetítésekre a jegyár egységesen mindössze 990 forint lesz.

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Főszerkesztő: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.